Author Topic: Kukljica - opasna lučica  (Read 585 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Friga

• Mornar
  • **
    • Email
Kukljica - opasna lučica
« on: July 12, 2010, 06:59:15 AM »
Cijenjeni forumaši,

Budite na oprezu ako vas put nanese do Kukljice, a nekim slučajem vučete tender za sobom. Prošlogodišnja se tradicija nastavlja pa lokalna mularija i ove godine u još većem broju radi probleme brodovima koji za sobom vuku tender. Jednostavno nastupi ludilo i u trenu njih 10tak pliva prema brodu koji ulazi u lučicu između 2 lukobrana ne vodeći računa da bi ih brod mogao povući pod sebe. Meni je jučer čak i konop pukao pa sam sa ženom i malom na brodu, uz prilično jak promet, a i maestral imao problema vratiti se po njega. Na sreću, iza mene su išli neki Austrijanci pa su mi doteglili tender. I vjerojatno se u čudu čudili o barbarizmu i primitivizmu, a i o samoj ljudskoj gluposti. Jer sam glup čovjek može napraviti takvo što!

Pa se onda pitamo zašto je svake godine sve manje i manje gostiju na moru. Jučer sam se debelo sramio što sam Hrvat. Mi bi u EU, malo sutra!!!!
Van de Stadt Jupiter

Offline grancipor

• Barba
    • Email
Re: Kukljica - opasna lučica
« Reply #1 on: July 12, 2010, 07:54:33 AM »
Možda bi pomoglo da se nadležnoj Lučkoj kapetanijji pošalje prijava.
Kratki opis onoga što se tamo događa.

Predlažem da ukratko napišeš i onda da u ime NP-a pošaljemo. Mogli bi tako puno toga prijaviti: prvo nadležnim tijelima a onda nadležnim novinarima.

Dajmo nešto učiniti
Umjereno uživanje ne može škoditi ni u većim količinama.

Offline Friga

• Mornar
  • **
    • Email
« Reply #2 on: July 12, 2010, 07:56:46 AM »
Mislio sam prvo porazgovarati s upraviteljem lučice, a onda ako ne ide drugačije prijaviti pomorskoj policiji i LK.
Van de Stadt Jupiter

Offline Tin

• Administrator
  • Barba
« Reply #3 on: July 12, 2010, 10:31:32 AM »
Pretpostavljam da se ekipa uhvati za tender i tako vuce iza broda.....

Trebalo bi im napraviti jednom spacku.... uzeti neki stari gumenjak  koji nije nego za baciti i namazati lijepilom za miseve ili tako nesto pa kad se pohvataju da se zamazu lijepilom ili tako necim.... ili staviti nekoga da legne u tender tako da ga se ne vidi i onda kad se pocnu hvatati samo jednoga uhvatiti za ruke i izvuci van... (mislio si da se utapa kad se tako panicno uhvatio za ploveci camac).... kad im neko vrati spacku prestati ce.... ovo s izvlacenjem iz mora mi se cini bolja fora, ako su lokalni klinci usrat ce se zivi.... :) :)

Offline grancipor

• Barba
    • Email
« Reply #4 on: July 12, 2010, 12:50:30 PM »
Pretpostavljam da se ekipa uhvati za tender i tako vuce iza broda.....

Trebalo bi im napraviti jednom spacku.... uzeti neki stari gumenjak  koji nije nego za baciti i namazati lijepilom za miseve ili tako nesto pa kad se pohvataju da se zamazu lijepilom ili tako necim.... ili staviti nekoga da legne u tender tako da ga se ne vidi i onda kad se pocnu hvatati samo jednoga uhvatiti za ruke i izvuci van... (mislio si da se utapa kad se tako panicno uhvatio za ploveci camac).... kad im neko vrati spacku prestati ce.... ovo s izvlacenjem iz mora mi se cini bolja fora, ako su lokalni klinci usrat ce se zivi.... :) :)

Nisam siguran da je dobro uzeti pravdu u svoje ruke.
Što ako se klincu nešto dogodi. Udari se, ostruže trbuh ili tako nešto? Dobro bi ih bilo uhvatiti ali da je lučki kapetan il policajac blizu.
Nisu klinci problem, problem je onaj koji upravlja lukom. Koncesionar ili Lučka uprava su odgovorni za red u luci. Ali očito ih to manje zanima od naplate raznoraznih harača bar dok netko ne nastrada.
Sličnih stvari ima u svim malim lukama, lučicama, sidrištima, valama, plažama na našem dijelu Jadrana. Totalni nered, država ne čini ništa po pitanju reda i poštivanja propisa. Obalna straža je dobar vic, Kapetanija je pretvorena u administraciju i birokraciju, policija igra ki fa meno, a prepotencija, arogancija i sila sa veeeelikom dozom primitivizma caruje.

Tin: ako se ovogodišnji pubertetlije stave u red, slijedeće godine dolaze neki novi i priča se ponavlja. Imam prilično iskustva sa klincima koji smiruju hormone gnjaveći sve oko sebe na pomorskom dobru (privatno i profesionalno), i zato mislim da se to ne može riješiti za stalno ako se sustavno ne provodi discipliniranje a to može samo vlast (uniforma). Zato smatram da treba vršiti pritisak na kapetaniju i policiju. ONI su ti koji MORAJU pružiti zaštitu ljudima.
Umjereno uživanje ne može škoditi ni u većim količinama.

Offline Friga

• Mornar
  • **
    • Email
« Reply #5 on: July 12, 2010, 03:03:47 PM »
Zakon nikako ne valja uzimati u svoje ruke, a pogotovo kad se radi o maloljetnim osobama. Ne daj Bože da se nešto dogodi i onda ćeš biti kazneno odgovoran, a mulcu ništa!!!
Van de Stadt Jupiter

Offline Tin

• Administrator
  • Barba
« Reply #6 on: July 12, 2010, 03:06:13 PM »
Naravno, salio sam se..... bilo bi zanimljivo, ali nikako nije preporucljivo.... a uostalom zasto bi se netko time bavio privatno kad moraju postojati sluzbe koje ce to rijesiti......

Offline kvaka22

• Noštromo
    • Sailing Point Hrvatska
« Reply #7 on: July 13, 2010, 09:46:27 PM »
Cijenjeni forumaši,

Budite na oprezu ako vas put nanese do Kukljice, a nekim slučajem vučete tender za sobom. Prošlogodišnja se tradicija nastavlja pa lokalna mularija i ove godine u još većem broju radi probleme brodovima koji za sobom vuku tender. Jednostavno nastupi ludilo i u trenu njih 10tak pliva prema brodu koji ulazi u lučicu između 2 lukobrana ne vodeći računa da bi ih brod mogao povući pod sebe. Meni je jučer čak i konop pukao pa sam sa ženom i malom na brodu, uz prilično jak promet, a i maestral imao problema vratiti se po njega. Na sreću, iza mene su išli neki Austrijanci pa su mi doteglili tender. I vjerojatno se u čudu čudili o barbarizmu i primitivizmu, a i o samoj ljudskoj gluposti. Jer sam glup čovjek može napraviti takvo što!

Pa se onda pitamo zašto je svake godine sve manje i manje gostiju na moru. Jučer sam se debelo sramio što sam Hrvat. Mi bi u EU, malo sutra!!!!

lol   party3 party3  dobra fora    happy0034

Offline Friga

• Mornar
  • **
    • Email
« Reply #8 on: July 14, 2010, 12:39:40 AM »
kvaka22 meni to baš i nije bila dobra fora!!!!!!!!!!!!!  mad mad mad
Van de Stadt Jupiter

Offline kvaka22

• Noštromo
    • Sailing Point Hrvatska
« Reply #9 on: July 14, 2010, 01:11:04 PM »
kvaka22 meni to baš i nije bila dobra fora!!!!!!!!!!!!!  mad mad mad

slušaj, dižete frku i filozofirate oko gluposti

Dica, odnosno ono što vi ovdje zovete "mularija" je ista na cijelome svijetu, i svugdje možete naići na ovakve načine zabave. Kad su se u cijenjenom Zagrebu "fakini"(mularija?) vozili između kabina tramvaja, gdje se čak i ginulo, onda je to bila simpatična slika jedne metropole, a sad kad toga više nema onda izlaze feljtoni u Jutarnjem - kao nema više onog starog Zagreba, jelte.

A mi smo na Mediteranu divlja i nekulturna mularija koja samo čeka nekome iščupati tender i napraviti štetu. E nije, i neće tu Kapetanija i ini organi ništa promijeniti. Ja sam kao dijete skakao za vaporom u Božavi, a noštromo je za nas "mulariju" namjerno ostavljao cimu da visi s prove. Najveći frajer je bio onaj ko je najduže ostao na cimi dok vapor "šija" sa 7-8 čv. Na Braču "mularija" skače u virove katamarana...Nikome se nikad nije ništa dogodilo. Sigurno ima još X ovakvih primjera. . I to je meni dobra fora.

A vi kad ulazite u Kukljicu evo par savjeta: daj gas pa neka plivaju, ili im još bacite cimu po krmi pa ih vucite sa 6-7 čvorova. Ako vam je pukao konop od tendera to znači da nije bio dobar - kupite novi.

Offline mac

• Mornar
  • **
« Reply #10 on: July 14, 2010, 01:40:43 PM »
Kvaka22 nisi baš u pravu. Mularija je svugdje ista i svi smo nekad bili takvi (ili skoro svi), ali ako ti usred nekog takvog "nestašluka" neki od tih mulaca završi na elisi ti ćeš bit kriv. Ne bi se baš šalio s tim.
Shvaćam da je klincima u nekim mjestima normalno svaki dan se kupat u luci, i da su isto to radili i njihov čača i did kad su bili mali i nikom se nikad ništa nije dogodilo. I onda mi klinac skoči pred brod dok pristajem i ide podronit ispod njega da ispadne faca pred prijateljima. A da ga je povuklo na elisu ne bi ni on ni njegov čača ni did bili zakonski odgovorni nego ja. A čača bi mi vjerojatno došao sa kalašem jer sam mu unakazio sina propelom, žabar koji ni pristat ne zna kako triba.

Činjenica je da koncesionare zanima samo da im platiš, državu zanima samo da koncesionar plati njima, a kapetaniju i policiju ne zanima gotovo ništa. Nitko od njih ne brine previše o stanju u lučicama, sigurnosti, kvaliteti veza, kršenju propisa i slično. Onda normalno da većina ljudi ima takav kaubojski pristup, kao tvoj savjet nek uplovi u luku sa 6-7 čvorova. Pa šta? Ograničenja brzine se ionako stalno krše i nitko ih ne provodi...
Ne sviđa mi se takva situacija, ako zbog ničeg drugog, onda zbog silnih novaca koje svi plaćamo za poreze, vez i pomorsko dobro, a skoro ništa za taj novac ne dobijamo.

A vožnju između kabina tramvaja pokriva jedan univerzalni naziv - ljudska glupost

Offline Friga

• Mornar
  • **
    • Email
« Reply #11 on: July 14, 2010, 01:58:22 PM »
mac, uzeo si mi svaku riječ s tipkovnice!!!  happy0034

Baš mi se i ne nosi budaletina na duši!!!

A tebi kvaka22 no comment!
Van de Stadt Jupiter

Offline kvaka22

• Noštromo
    • Sailing Point Hrvatska
« Reply #12 on: July 14, 2010, 02:33:31 PM »
a dobro...

ali je meni i dalje drago da još ima žive dice, kojima nije Sony playstation popija mozak i koji se zabavljaju ko šta smo se i mi zabavljali a vi prizivajte institucije, organe, ministre, EU i ine

a pod propelu vaših brodica vam oni neće doći, virujte

Offline ne bi kavu ja bi sok

• Kadet
  • *
« Reply #13 on: July 17, 2010, 11:57:55 AM »
mularija, djeca,  klinci.... ne mozes im zabraniti da se kupaju.... a to sto ti skacu pod brod to je stvar odgoja... koju ti tekso da ces popraviti..... ali mogu ti preporuciti jednu stvar... odustani od manevriranj i pristajanja sa gumonom vezanim po krvi ili provi... treba manje od minute za dignut ga....

Offline mac

• Mornar
  • **
« Reply #14 on: July 17, 2010, 01:24:34 PM »
Ne maltretiraju meni tender nego Frigi  :)
Djeca su djeca i sve je to krasno, ali ja bi ipak zabranio brodovima na kupališta i kupačima u pristaništa. "Neće se ništa dogodit, viruj mi" mi ne sjeda kao rješenje. Isto govore i oni koji glisiraju 5m od plaže. Da su 99,999% u pravu, onih 0,001% može nekog koštat zdravlja ili života...

Portal Management Extension PortaMx v0.971 | PortaMx © 2008-2009 by PortaMx corp.