Author Topic: đir do Hvara  (Read 332 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Azzurro

• Kadet
  • *
đir do Hvara
« on: July 18, 2010, 10:46:16 PM »
Jučer smo se s dva glisera iz Splita uputili do Hvara, prijatelj i ja sa Azzurrom 220 i druga dva prijatelja sa Baylinerom Capry 18, no prije Hvara smo tili stat na cijelodnevno kupanje u Nečujam...

Frižider, doduše "pasivni", ali spreman :)

Ulaz u Nečujam...

"ist i pit", ko će trošit na skupe restorane :P

Nakon cijelodnevnog kupanja, krenusmo za For, odnosno Palmižanu, jer su nas tamo čekali drugi prijatelji usidreni na Princess 360

Vjerni pratioci...doduše galebi su nas pratili nekih 5 minuta, nakon toga su udrili šprint preko 25čv i prestigli nas...

Liburnija...prelaženje preko valova trajekta ove veličine je uvik izazov na ovolišnom gliseru...

Ulazak u Palmižanu i odma nas je zasjenia novi Sunseeker Predator 130 koji ima balkon u provi...

Sretno vezani uz Princess 360 di smo pojeli, napili se i prenoćili...

Sutradan ujutro odlazak u Hvar po doručak nakon čega je slijedia povratak u Split

S obzirom da sam tek kupia brod i ovo mu je bia prvi duži izlazak na more, ja sam iznimno zadovoljan s brodom. Izmirili smo i potrošnju, pri normalnoj vožnji (znači nekih 21-22čv koje postiže pri nekih 2600rpm) brod troši svega 17L/h (bez preseravanja)! Odlično s obzirom da se radi o Volvo Penti 4.3GXi V6 i brodu od 6.7m...

Toliko od mene za sada, od 4.-8.8. smo na Visu i vjerovatno ćemo u međuvremenu posjetit Lastovo, a Biševo sigurno.

Offline Dario

• Administrator
  • Barba
    • Email
Re: đir do Hvara
« Reply #1 on: July 18, 2010, 11:01:49 PM »
Uvala Nečujam mi j elijepa ali sd vec postala preizgrađena

zanim ame izvjestaj nakon  prvog mora sa malo vecim valovima  guog98

Offline Azzurro

• Kadet
  • *
« Reply #2 on: July 18, 2010, 11:19:51 PM »
Da, to zanima i mene ali me ujedno i plaši. Već kada naiđu valovi od trajekta ja oduzimam gas da ne polomi cili gliser od skakanja, a kamoli da smo imali nevrime cilim putem, mislim da bi plovia na 7čv :D

Offline Dario

• Administrator
  • Barba
    • Email
« Reply #3 on: July 18, 2010, 11:22:48 PM »
usporedba sa baylinerom?

Offline mac

• Mornar
  • **
« Reply #4 on: July 18, 2010, 11:27:24 PM »
Uvala Nečujam mi j elijepa ali sd vec postala preizgrađena

ako je sad preizgrađena, šta će bit kad izgrade projektirano? (hotel, bungalovi, apartmani, marina s heliodromom, kongresni centar, butici, teniski tereni...)

Offline Dario

• Administrator
  • Barba
    • Email
« Reply #5 on: July 18, 2010, 11:47:37 PM »
znam, vidio planove u profectusa  mad mad mad mad

Offline Azzurro

• Kadet
  • *
« Reply #6 on: July 19, 2010, 01:28:42 AM »
usporedba sa baylinerom?

Ne bi moga reć pošto nisam plovia na njemu, ali znam da smo par čvorova brži od njega  guog98
Osim toga, Bayliner je manji brod za cijeli metar pa shodno tome i pruža manje. Stvari koje nema u odnosu na mog: mini-kuhinju na krmi, wc, tuš, 2 baterije, prostraniju kabinu, osvjetljenje broda (kabina i vani). Nevjerovatno koliko taj metar na brodu znači, pa je za pretpostavit da je tako i s maritimnim sposobnostima...

Portal Management Extension PortaMx v0.971 | PortaMx © 2008-2009 by PortaMx corp.