Jučer smo se s dva glisera iz Splita uputili do Hvara, prijatelj i ja sa Azzurrom 220 i druga dva prijatelja sa Baylinerom Capry 18, no prije Hvara smo tili stat na cijelodnevno kupanje u Nečujam...

Frižider, doduše "pasivni", ali spreman

Ulaz u Nečujam...

"ist i pit", ko će trošit na skupe restorane

Nakon cijelodnevnog kupanja, krenusmo za For, odnosno Palmižanu, jer su nas tamo čekali drugi prijatelji usidreni na Princess 360

Vjerni pratioci...doduše galebi su nas pratili nekih 5 minuta, nakon toga su udrili šprint preko 25čv i prestigli nas...

Liburnija...prelaženje preko valova trajekta ove veličine je uvik izazov na ovolišnom gliseru...

Ulazak u Palmižanu i odma nas je zasjenia novi Sunseeker Predator 130 koji ima balkon u provi...

Sretno vezani uz Princess 360 di smo pojeli, napili se i prenoćili...

Sutradan ujutro odlazak u Hvar po doručak nakon čega je slijedia povratak u Split

S obzirom da sam tek kupia brod i ovo mu je bia prvi duži izlazak na more, ja sam iznimno zadovoljan s brodom. Izmirili smo i potrošnju, pri normalnoj vožnji (znači nekih 21-22čv koje postiže pri nekih 2600rpm) brod troši svega 17L/h (bez preseravanja)! Odlično s obzirom da se radi o Volvo Penti 4.3GXi V6 i brodu od 6.7m...
Toliko od mene za sada, od 4.-8.8. smo na Visu i vjerovatno ćemo u međuvremenu posjetit Lastovo, a Biševo sigurno.