Please login or register.

Login with username, password and session length

Grad:

Vijesti s portala

Sunchaser: Brodica stvorena za uživanje na moru

Pontonska brodica Sunchaser predviđena je za cijeli niz aktivnosti na moru i pruža neograničene mogućnosti za zabavu, ali i komercijalno korištenje

Porto Montenegro se širi: Uskoro dvostruko više vezova!

Druga faza izgradnje marine Porto Montenegro bit će završena do ljeta 2014, a podrazumijevat će povećavanje broja vezova sa postojećih 245 na 490

Author Topic: Vanbrodski motor se guši na većem broju okretaja  (Read 3052 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gordanm

• Kadet
  • *
  • Patadak
Re: Vanbrodski motor se guši na većem broju okretaja
« Reply #10 on: February 21, 2011, 01:35:28 pm »
1,3,2
Da, bolje tako.
Zaboravih i
4) Druga dizna (ako ju pronađem)  :hammer:

Offline sLi

• Sekondo
  • Music takes me up!
« Reply #11 on: February 21, 2011, 03:53:59 pm »
ako je benzin stalno unutra, onda su dizne sigurno u redu, ali nebi skodilo jedno ciscenje s obzirom na kvalitetu naseg benzina...nadalje, trebalo bi i sa drugom bobinom probat ako postoji mogucnost

Offline dorian

• Mornar
  • **
    • Donja Klada
« Reply #12 on: February 22, 2011, 11:21:48 am »
Ovakva je situacija: Yamaha 25 KS 4T na većem broju okretaja trza (uz povremeno "pucanje"). Rekao bih da se to počinje događati na preko 2000 okretaja (nemam brojač okretaja, ali problemi počinju na brzini od 5-6 kt; max. brzina je inače oko 20 kt). Na manjem broju okretaja radi savršeno bez ikakvih naznaka problema.
Imam separator vode, na njemu je prozirna čašica puna benzina (vode nema; barem ne vidljivo). Ima li netko ideju u čemu bi mogao biti problem?
Problem mi je inače i to što se motor nalazi na otoku na kojem nema servisera i svaki dolazak istog je vrlo skup. S druge strane, skidanje motora, daljinskih komandi, prevoženje motora (baš i nije lagan, 70-ak kila) i odvoženje u servis pa onda ponovo prijevoz, montaža ... odmah me ulovi muka.
Ako netko ima neku ideju, bio bih vrlo zahvalan.
Da li je moguće da je filter u separatoru tako "nečist" da uzrokuje ovakve probleme (ja bih očekivao da bi se u tom slučaju "samo" gušio motor, a ne da radi sa trzajima svaku sekundu-dvije uz povremeno pucanje)?

Meni se na novom motoru dogodila ista stvar, kada sam ga dao u servis (još je bio pod garancijom) rastavili su ga i zaključili da se prilikom lijevanja bloka motora nije oslobodio sav zrak iz kalupa i nastala je rupica između vodenog prostora za hlađenje i cilindra tako da je voda probijala u cilindar i tako gušila motor na visokim okretajima. Nadam se da vama nije taj slučaj, ali čisto da spomenem moju situaciju.

Offline gordanm

• Kadet
  • *
  • Patadak
« Reply #13 on: February 22, 2011, 03:10:31 pm »
Meni se na novom motoru dogodila ista stvar, kada sam ga dao u servis (još je bio pod garancijom) rastavili su ga i zaključili da se prilikom lijevanja bloka motora nije oslobodio sav zrak iz kalupa i nastala je rupica između vodenog prostora za hlađenje i cilindra tako da je voda probijala u cilindar i tako gušila motor na visokim okretajima. Nadam se da vama nije taj slučaj, ali čisto da spomenem moju situaciju.

Rekao bih da to nije to jer motor radi već 7 godina bez problema. Ipak, hvala na informaciji.

Za sada sam isprobao drugi rezervoar i benzin (posudio sa drugog broda sa Yamaha motorom i spojeno direktno na moj motor - bez vanjskog filtera-separatora) i stvar je ista. Dakle, isključujem kvalitetu benzina kao i stanje vanjskog filitera-separatora kao mogući uzrok.
Dalje nastavljam prema planu: nutarnji filter, druga dizna, svjećice ...

Offline maris

• Timunjer
  • **
« Reply #14 on: February 22, 2011, 10:53:15 pm »
Malo je nezgodno,bez konkretnih podataka tražiti kvar  :confused:
Ako motor ima 7 godina i u upotrebi je svaki dan znači da ima preko 2000 sati rada.
Pitanje : ide li motor i preko pola gasa ili samo štuca  ali okretaji rastu?
Kad počne motor gubit snagu, kad je hladan ili kad se dobro zagrije?
Što više podataka, to smo bliže terapiji  ;)

Offline gordanm

• Kadet
  • *
  • Patadak
« Reply #15 on: February 25, 2011, 10:19:22 am »
 :thanx: Iz zahvale prema svima koji su do sada dali sugestije/mišljenja izvještavam da je na zadnjem testiranju (ništa još nije mijenjano) motor radio bez problema. Petnaestak minuta je vozio skoro na punom gasu a da nije dao niti naznake kašljucanja. I to nakon što je mjesec dana bez prekida zafrkavao. Da čovjek poludi !  opu8568
U svakom slučaju, slijedi stanka od mjesec dana (nemam nikoga tko će voziti taj brod i isprobavati) pa se eventualno javim kada krene nova runda testiranja.
Hvala.

Offline Strici

• Viceadmiral
Odg: Vanbrodski motor se guši na većem broju okretaja
« Reply #16 on: April 21, 2012, 11:05:47 pm »
 :angel02
Vidim da je post star.  Maris-a primijetio sam je dobro slušati.
Fale podaci, koliko još pamtim, od pitanja na početku teksta se nezna koji je sistem rada uopče, jer od toga treba poči, a naravno su svi savjeti često od rješenja. Previše goriva, premalo, boja svječice i td itd. Daljnje, zapečeni prstenovi, opet koji je moror po radnim taktovima i t d. Ovime hoču reči da kad se ide takvim pitanjem, da se napiše sve moguče, jer ljudi su doživjeli i svašta mogučega i svako koji tako radi če biti vjerojatno prije posavjetovan. Moja sumnja je : ako imaš klasično paljenje, nakon nekog vremena pod opterečenjem se zavojnica, cynd špula, ili se to zove na vanbrodskom mororu isto bobina, se toliko ugrije da trokira. To pišem iz iskustva jer mi se i kod dugovremenske kontrole (ali bez opterečenja) isto desilo. Sve je bilo u redu, a na cesti (moped) isto. Promjenio sam bobinu i kondenzator i moped vozi i danas, a blo je prije 20 godina.
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš