Please login or register.

Login with username, password and session length

Grad:

Vijesti s portala

Jedrenje postaje obvezni dio školskog programa?

HJS najavio da će od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta već na ljeto zatražiti uvođenje jedrenja u redovnu nastavu tjelesnog odgoja u osnovnim školama

Bonaci usprkos: Fiumanka je opet pobijedila!

Prvi među regatnim krstašima „Shining Umag – Umago“, najbolji obiteljski krstaš je „Spirit of Amulia“, a od tradicijskih guc Mirka Dujmovića

Author Topic: Operacija Bimba  (Read 1002 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vivakompa1

• Mornar
  • **
Operacija Bimba
« on: April 20, 2012, 09:12:08 pm »
 Krenula je Operacija moje male brodice...ne znam dal da se veselim ili plačem...ma šala, ipak se veselim, ali ponajprije stoga što kolega Marin zna posao i tješi me da je to sve popravljivo i za ljude...da sam kojim slučajem krenuo u ovaj poduhvat sam, mislim da...ne znam ni šta da mislim...ali, da ne dužim, evo fotki...u bilježnicu pišem dnevnik rada, i troškovnik, pa kad završimo, iscrpno ću opisati što se dešavalo!!!
 P.S. Koja riječ utjehe i od svih Vas dobro bi mi sjela, majke mi!!!

Offline Strici

• Viceadmiral
Odg: Operacija Bimba
« Reply #1 on: April 20, 2012, 09:51:00 pm »
A Viva ol bi tija kruva bez motike? :angel02 Naravno da se sve to mora dovesti u red, ali moraš jako motiku upotrijebit.
Ma koji je onako bezdušno ošlajfao udareno mjesto? Je da je rana, ali se može sa više ljubavi brusiti.(smajo, onaj koji maše glavom livo desno)
A trebat še brusit i malo i više, i naviše, pa konusno.
« Last Edit: April 20, 2012, 09:55:38 pm by Strici »
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš

Offline estan

• Kontra-admiral
« Reply #2 on: May 24, 2012, 10:28:26 am »
Kažu drveni brod je nov dok je drva u šumi, a isto se može reći za plastični, nov je dok je smole i vune u dućanu. Tome još dodati štuk i pituru i samo hrabro naprijed.

Offline vivakompa1

• Mornar
  • **
« Reply #3 on: May 26, 2012, 12:54:29 am »
 Radovi na rekonstrukciji završeni su. Dakle, sa smolom, matom, rovingom i štukom sam riješio. Također sam završio i poglavlje sa piturom. Sada se trenutno bavim vraćanjem palubne opreme na mjesto, nešto će izgledati drukčije no što je ranije bilo, nešto ću vratiti na staro mjesto...uskoro pišem iscrpno izvješće, a do tada na spavanje, jer sutra je novi radni dan za gospođicu Bimbu!!!

Offline estan

• Kontra-admiral
« Reply #4 on: May 28, 2012, 12:40:20 pm »
Brz si, dobro napreduješl

Offline vivakompa1

• Mornar
  • **
« Reply #5 on: June 23, 2012, 06:21:16 pm »
 Evo me, uhvatio sam malo slobodnog vremena pa da vam napišem riječ dvije o završetku cijele operacije...uglavnom, momak koji mi je pomagao urediti brod bio je u akciji i nisam mu dao laško, nego stisni, pritisni...nanizalo se tu piva, kava, marendi, ali hebiga, neš čovika gladnog i žednog pustit radit...oteglo se sve na 40-tak dana (a ja mislio 15-tak), ali je na kraju sve ispalo konstrukcijski tip top, a ne kao prije,samo štuko i pitura- la bella figura!!! Onda je na scenu stupio moj barba brodograditelj koji ima dvi barke, i mada ne plovi baš previše, uvijek nešto po njima reguliva slaže i prepravlja...pojačava, dodaje, učvršćuje...kad se dohvatio moje barke, bio je sretan ko mali pas jer je vidio da će biti posla...ali nije računao da ja nemam u planu ostati na suhom vezu dovijeka, nego sam uz njegovu svesrdnu, majstorsku i nesebičnu pomoć posložio ono što je bilo nužno složiti da bi se isplovilo, i to je to- nazad na korpo morto...Naravno da barka još nije u potpunosti dovršena (da li je ijedna ikad???), ali ono što treba doraditi možemo i dok plovuckamo, kupamo se i zezamo po Jadranu. Žena i ja ljubitelji smo ručnog alata (bušilice, kacavide, žmarilja na ruku...itd...) pa ćemo pomalo tijekom ljeta uređivati kabinu, vraćati vinčeve, klizače za škotu genove...sada se vozikamo i bez svega toga, i minimalizam nas baš oduševljava jer čini nam se da i bez svih tih napravica i aparata brodić sasvim fino jedri...obnovili smo za male šolde u jedrara randu, genova je dobra, i za tjedan dana isplovljavamo ma prvu ovoljetnu "ozbiljniju" đitu...plan je bio otići do Silbe gdje nam ljeti žive frendovi, ali još nije sto posto...ako ne odemo doli, mislim da ćemo priko Kvarnera, na Unije, Mali Lošinj, Ilovik, pa u Rab, Bašku, Krk, Punta Križu, Malinsku, Opatiju, Lovran, Rabac, pa nazad doma...ali o tom potom...
Da, znam da sve ove gore navedene spike vrijede pišljiva boba bez nekoliko pravih fotki, ali sam tako kilav sa makinom fotoaparaticom da ne možete ni zamislit...važno da redovno punim baterije, IMAM uvijek aparat u rancu, ali izvadit ga u pravom trenutku i uslikat, e to je već viša matematika...ali, dat ću sve od sebe da uslikam lipoticu pa da je vidite...neću ništa sad pisat kakva je! Al je lipa...barem meni! A bila je lipa i prije, ali sad je nekako...uh, ne znam reć...jedino još cure mogu biti lipše no što su barke...da ne vjeruješ!!! A kad je uslikam, dio po dio, onda ću vama tehničarima podrobnije objasnit šta sam sve morao pojačati, koliko čega i sve!

Offline estan

• Kontra-admiral
« Reply #6 on: June 26, 2012, 12:53:09 pm »
Plovi i uživaj, a kad se ovo lijeto nauživaš, onda je opet malo vrati barbi brodograditelu, pa nek se malo zabavlja.

Offline vivakompa1

• Mornar
  • **
« Reply #7 on: July 08, 2012, 11:11:31 am »
Da, da, ima on već planove za spojler iza, podizanje valobrana oko kokpita...ma lud je ko zmaj, ali neka!!!

Offline estan

• Kontra-admiral
« Reply #8 on: July 09, 2012, 01:49:50 pm »
Isto malo te njegove ideje neka baci na papir, ne bi bilo lijepo da unakazi taj bombončić od barčice.

Offline vivakompa1

• Mornar
  • **
« Reply #9 on: July 10, 2012, 12:05:26 pm »
A neće je ne unakaziti, pazim ja na te stvari...žena moja ustvari, koja je ustvari esteta do bola...ona je i poželjela ovu boju barke koja je sada....pokušat ću sada sa fotkama...
Barba je htio spojler napraviti da ide istom širinom koja je i na kraju krmenog zrcala, ali smo žena i ja ustanovili da je puno ljepše ako se spojler nastavi sužavati istim "tempom" kao što se i cijela barka sužava prema krmi od njenog najšireg dijela. Pa sada barba doma radi skice i nacrte. Valobran za kokpit je još uvijek upitan iako ga Felucce kao što je moja u originalu imaju...i to drvenog i čak je na njima i vinč...viđao sam neke barke sa tako riješenim valobranom i sa vinčem na njemu. Ne izgleda ružno ako se napravi nakošen a ne okomit na kokpit kao kada. Taj valobran bi bio najpotrebniji zimi kad je more hladno!