Evo me, uhvatio sam malo slobodnog vremena pa da vam napišem riječ dvije o završetku cijele operacije...uglavnom, momak koji mi je pomagao urediti brod bio je u akciji i nisam mu dao laško, nego stisni, pritisni...nanizalo se tu piva, kava, marendi, ali hebiga, neš čovika gladnog i žednog pustit radit...oteglo se sve na 40-tak dana (a ja mislio 15-tak), ali je na kraju sve ispalo konstrukcijski tip top, a ne kao prije,samo štuko i pitura- la bella figura!!! Onda je na scenu stupio moj barba brodograditelj koji ima dvi barke, i mada ne plovi baš previše, uvijek nešto po njima reguliva slaže i prepravlja...pojačava, dodaje, učvršćuje...kad se dohvatio moje barke, bio je sretan ko mali pas jer je vidio da će biti posla...ali nije računao da ja nemam u planu ostati na suhom vezu dovijeka, nego sam uz njegovu svesrdnu, majstorsku i nesebičnu pomoć posložio ono što je bilo nužno složiti da bi se isplovilo, i to je to- nazad na korpo morto...Naravno da barka još nije u potpunosti dovršena (da li je ijedna ikad???), ali ono što treba doraditi možemo i dok plovuckamo, kupamo se i zezamo po Jadranu. Žena i ja ljubitelji smo ručnog alata (bušilice, kacavide, žmarilja na ruku...itd...) pa ćemo pomalo tijekom ljeta uređivati kabinu, vraćati vinčeve, klizače za škotu genove...sada se vozikamo i bez svega toga, i minimalizam nas baš oduševljava jer čini nam se da i bez svih tih napravica i aparata brodić sasvim fino jedri...obnovili smo za male šolde u jedrara randu, genova je dobra, i za tjedan dana isplovljavamo ma prvu ovoljetnu "ozbiljniju" đitu...plan je bio otići do Silbe gdje nam ljeti žive frendovi, ali još nije sto posto...ako ne odemo doli, mislim da ćemo priko Kvarnera, na Unije, Mali Lošinj, Ilovik, pa u Rab, Bašku, Krk, Punta Križu, Malinsku, Opatiju, Lovran, Rabac, pa nazad doma...ali o tom potom...
Da, znam da sve ove gore navedene spike vrijede pišljiva boba bez nekoliko pravih fotki, ali sam tako kilav sa makinom fotoaparaticom da ne možete ni zamislit...važno da redovno punim baterije, IMAM uvijek aparat u rancu, ali izvadit ga u pravom trenutku i uslikat, e to je već viša matematika...ali, dat ću sve od sebe da uslikam lipoticu pa da je vidite...neću ništa sad pisat kakva je! Al je lipa...barem meni! A bila je lipa i prije, ali sad je nekako...uh, ne znam reć...jedino još cure mogu biti lipše no što su barke...da ne vjeruješ!!! A kad je uslikam, dio po dio, onda ću vama tehničarima podrobnije objasnit šta sam sve morao pojačati, koliko čega i sve!