Please login or register.

Login with username, password and session length

Grad:

Vijesti s portala

Sunchaser: Brodica stvorena za uživanje na moru

Pontonska brodica Sunchaser predviđena je za cijeli niz aktivnosti na moru i pruža neograničene mogućnosti za zabavu, ali i komercijalno korištenje

Porto Montenegro se širi: Uskoro dvostruko više vezova!

Druga faza izgradnje marine Porto Montenegro bit će završena do ljeta 2014, a podrazumijevat će povećavanje broja vezova sa postojećih 245 na 490

Author Topic: Moje brodice  (Read 44198 times)

@grabusic and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pija mali

• Noštromo
Odg: Moje brodice
« Reply #580 on: April 26, 2012, 07:01:54 pm »

Evo jedne slike carine na bovi (preživjela je zimu)

Offline Strici

• Viceadmiral
« Reply #581 on: April 26, 2012, 08:22:07 pm »
Još če ona. Drugačije se nekad gradilo. Ako se ne varam, Žurkovo, gore na magistrali benzinska pumpa, dalje prema sjeveru Vrh Martinščice, i moja tetka anim32 Lijepa fotografija; bilo je več krajnje vrijeme Pija anim64
Životu nemožeš dodati ni jedan dan, ali danu više života možeš

Offline estan

• Kontra-admiral
« Reply #582 on: April 27, 2012, 12:28:33 pm »
Lijepa Carina, naruči nova jedra i to je to. Kako površina nije velika, za nekih 600 eurića imaš genovu i jedro, a ako hoćeš i koji flok, ajede recimo nekih 800. Doduše, tome treba dodati i one zakačkice za genovu i flokove (papagale), ako ih nemaš od starih jedara pa bi te račun mogao doći i preko 1000. Mislim da to vrijedi uložiti u taj brod i imaš pravu minijahtu.

Offline pija mali

• Noštromo
« Reply #583 on: April 27, 2012, 03:04:07 pm »
ovaj vikend ,posto je bilo lose vrijeme do sad, obećao mi je gosp Grego  da će otić do brodića i uzeti točne mjere i potom mi dati ponudu koliko bi koštalo jedro i genova. kasnije ću vidjeti za genacer. dario mi je poslao ponudu za neke elemente za roll, Pokušat ću kompletirati jedrilicu, samim time što je iznutra u odličnom stanju. poslikat ću ju ove dane i malo stavit ovdje koju sliku. teško je naći odgovarajuća polovna jedra, uvijek treba prekrajati pa onda dođe praktički na isto. novac uvijek diktira sve. koliko para toliko muzike. Da , strici, to je uvala Žurkovo . to je mjesto za opustanje i smirivanje živaca , odbio sam opatijsku Thalasoterapiju za rehabilitaciju poslije infarkta samo radi ovog mjesta, jer tu sad laganini šetam. ha a i žena ne njurga jer je to obavezno poslije bolnice, he he.  Zao mi je sto ne mogu ovaj vikend na ovu prvu "tradicionalnu" regatu do Črišnjeva (Prdele). sigurno bi ozdravio.

Offline Strici

• Viceadmiral
« Reply #584 on: April 27, 2012, 06:27:13 pm »
Pomalo Pija, čuvaj pumpu. Pusti regatie onima koji nemaju to što si ti dobio. A za uživati, vidim počeo si, i kad bude i brod gotov, kud češ veče uživancije, sam sa svojim brodom, kuda te volja, bez da se misliš oče li ko tebe ili ti koga drugoga; prestiči. Nije to to, regate kako vidim i sa čime vidim i nisu regate. I gledaj na sitne detalje. Ponesi fotoaparat, pa če se uživancija nastaviti i kući, kad god to zaželiš, pa češ drugi puta još bolje uslikati, da bi uživancija bila potpuna. Probaj ribice hraniti, i uživati u njima takvima. Drugi če puta isto "beštija" doči i imat češ ih zadugo. Ako je uhvatiš, nikad je više nečeš vidjeti, a samo se jednom najesti, a ko zna šta još pored nje jedne uništiti.
Tako Pija, misli drukčije, nego ostali. Misli glavom i čuvaj pumpu. :sail:

Gledaj Pija: Ako je takelaža originalna, onda imaš ovdje podatke za jedra: Ako neznaš ona slova, kratice označavaju dužine koje strane jedra.
Ti otvori link, i javi ako šta ne rarumiješ. Tako dimenzijama meštar netreba mjeriti nove mjere.

http://www.yachtseite.de/index.php?title=Carina_20
Daten

Länge über alles    5,96 m       
Breite    2,11 m       
Verdrängung    850 kg (Kielschwert)       
Tiefgang Kielschwert/Kimmkiel/Flossenkiel    0,47m (ca 1,4 m) / 0,55m / 0,89m       
Masthöhe    6,85m       
Profilstärke Mast    60x78mm       
Großsegel UL/VL/AL    2,54 / 6,00 / 6,25m  (velejedro UL=donji rub, VL=prednji rub, AL= zadnji rub, iliti na deblu=UL, VL= na letu, AL= na zaputci.      
Fock UL/VL/AL    2,21 / 6,70 / 6,00m       
Genua UL/VL/AL    3,06 / 6,80 / 6,62m       
Sturmfock UL/VL/AL    1,98 / 5,00 / 4,18m       
Spinnaker UL/SbL,BbL/Mitte    4,40 / 6,40 / 4,60m       
Spinnakerbaum    1,85m       
Kojen    2 in Kajüte, 2m plus Dreieck im Bug,
2 Hundekojen (1,8m) unter Cockpitbänken       
Klassenzeichen    FC       
Yardstick Kielschwert/Kimmkiel/Festkiel nach DSV    KKS 128 / DK 130 / ?       
Werft / Konstrukteur    Marina Werft Fürstenau / Günther Thomat    
Quelle für Maße: Klassenvorschriften des Deutschen Segler-Verbandes
« Last Edit: April 27, 2012, 06:59:01 pm by Strici »

Offline pija mali

• Noštromo
« Reply #585 on: April 27, 2012, 11:03:22 pm »
hvala, strici bas si se zauzeo. vidim da potpuno shvaćas moje potrebe. naime ležerno jedrenje u tišini. jedrilica ne mora biti super upremljena vec sigurna. neće trebat puno. inače idem sam na brod pa mora bit malo prilagođen tome. da naravno i tvoje poimanje plovidbe je osnov i zakon. foto moram kupit ili maznut unuku. ma isplovit ću kako tako. ovu jedrilicu doma ćemo pomalo paralelno radit. zaostala je zbog moje bolesti ali ici ce pomalo. i to ću slikavat i slat na kritiku. inace na regate idem samo radi zabave i druženja.

Offline more

• Kontra-admiral
« Reply #586 on: April 28, 2012, 05:01:17 pm »
inace na regate idem samo radi zabave i druženja.
 Da, tako je uvijek na početku. A kada osjetiš da nisi baš truba, onda sve jače grizeš. I to ti postane jedan zanimljiv dio uživanja na moru. Ja sam upravo za takve slučajeve jako zagrizao za besplatni Yardstick (HHP) premjer, koji demodiranim jedrilicama za takmičenje po Open premjeru, vraća takmičarsku kompetitivnost (sistem handicap-a).

Offline pija mali

• Noštromo
« Reply #587 on: April 28, 2012, 09:17:35 pm »
ha, fino može bit, ali za sad sam zaista za regatavanje u smislu takmičenja truba da ne kažem trombon. Ponavljam, za sad. kad zaplovi ova jedrilica sto ju renoviramo doma zamolit ću nekog za par dana (sati) izlazaka na more da me malo educra , ukaže na greške i tako to.  anim32.

Offline Strici

• Viceadmiral
« Reply #588 on: April 28, 2012, 09:45:00 pm »
Pia onaj link je tebi važan. jesi li ga memorirao?

Offline pija mali

• Noštromo
« Reply #589 on: April 28, 2012, 11:45:14 pm »
je, samo s njemačkim sam "posvađan" pa moram sa prevodiocem. nisam ni znao da imam tako fini brod. :daydream: