images NP: Hrvatsko tržište nije sklono katamaranima, kako to da ste se odlučili baš za izgradnju ove vrste plovila?

GV: Kada sam razmišljao o katamaranu, još 1986. godine, nisam mislio o određenom tržištu. Maštao sam o plovilu koje bi zadovoljilo potrebe četveročlane obitelji za višednevnim boravkom na moru. Marine su skupe, a vezova nema. Dakle, o nečemu što se može vući srednjim automobilom do 1300 kg vučne snage. Dok sam razmišljao o klasičnom plovilu sve na popisu nije prolazilo ispod 7,5m. Nakon prebacivanja razmišljanja na katamaran u prvoj ideji sve staje u 5,5 m. Nakon “pola milijuna” detaljnih skica inženjera Damira Žaje, 1996. godine napravljen je preliminarni nacrt s proračunima te dokazuje kako je katamaran stabilan, ekonomičan i zadovoljava kriterije bilo kojeg registra. Što se hrvatskog tržišta tiče, katamarani su 30% ekonomičniji do 15 čv/h brzine naspram jednotrupih plovila iste istisnine. Udobnost na moru je kao da uspoređujete Citroen “Žabu” i Golfa 1 na makadamu. To su jaki argumenti pogotovo ako idete na duža putovanja. Godine 2007. dobivam Županijsku nagradu za dizajn, a 2011. nagradu HGK u iznosu od 15 000kn.

NP: Prednost Vašeg broda naspram sličnih brodova na tržištu?

GV: Koje plovilo ima tuš kabinu s WC-om stajaće visine, kabinu za svako dijete (2) te posebnu kabinu za roditelje. Svaka kabina ima svoj izlaz u slučaju nužde, sudarna nepropusna pregrada, 2x200 l vode, 150 l goriva… ekonomičnost i udobnost. Kada katamaran mora smanjiti brzinu zbog uzburkanog mora plovila iste veličine moraju stati.

NP: Kada je počela izgradnja? Gdje se odvija i koliko ljudi sudjeluje na projektu?

GV: Izgradnja je počele 2008. godine u okolici Pule u jednom brodograđevnom obrtu. Zbog tehničkih ograničenja prvotni dizajn palube je izmjenjen kako bi se isti mogao izvesti. Isti obrt mi je najblaže rečeno unakazio kalup palube koji će se morati ponovno napraviti za serijsku proizvodnju. U istom kalupu sam napravio palubu kako bi iskušao katamaran i doznao što on može, a s nešto sredstava uključena su i dva partnera.

NP: Koja će biti osnovna namjena katamarana?

GV: Namjena mu je, kao što sam prije naveo, višednevni boravak četveročlane obitelji na moru. Na isti trup postoje planovi za ribarske namjene i sportske ribarske namjene. Također, postoje planovi za dizelski i hibridni pogon.

NP: Kakve su reakcije publike na prototip?

GV: Reakcije publike su pozitivne. Sve do sada gradio sam gotovinom no za pokretanje serijske proizvodnje treba više sredstava zbog čega tražim partnera koji se spreman uključiti u taj pothvat. Znam da je katamaran ove veličine kao nova vjera na Jadranu, a tu je i konkurencija koja će projekt nastojati oklevetati. No, to me neće pokolebati.