Foto: Fiumanka

 

Protekle subote, 10. lipnja, održano je veliko finale, ove godine punoljetne jedriličarske manifestacije Fiumanke. Vremenski uvjeti bili su kao stvoreni za održavanje svih predviđenih regati: Liburnijske, Port Cup, Warm Up, Tradicionalne, Rotary i Medijske regate.

 

Na Fiumanki su ove godine u kategoriji Port-Cup slavili Lučka uprava Ploče, na čelu s kormilarom Robijem Matuljom, na Liburnijskoj regati pobijedio je Vedran Kabalin s ELOA-om, pobjeda na Rotary Fiumanki pripala je Ivici Ščuriću na jedrilici FOLLOW US, Medijsku regatu osvojila je ekipa HRT-a, Fareast Worm Up Fiumanku posada SHINING UMAGO MAXI-ja s kormilarom Željkom Perovićem, dok je ukupni pobjednik i najbrži brod Fiumanke 2017, po 5. puta postala jedrilica SHINING UMAGO MAXI na čelu s kormilarom Željkom Perovićem.

 

Program ovogodišnje Fiumanke trajao je četiri dana, te se osim na moru, istovremeno održavao i na popularnim lokacijama u središtu grada, a sastojao se od raznovrsnih kulturnih, sportskih i glazbenih događaja. Svoj je vrhunac, 18. po redu Fiumanka doživjela u subotu u večernjim satima kada su nakon proglašenja pobjednika mnogobrojni Riječani, ali i posjetitelji izvan grada Rijeke, uživali u vrhunskom koncertu grupe Elemental i bogatom vatrometu koji je točno u ponoć obasjao nebo nad Rijekom.

 

www.teklic.hr