Sponzorirani članak

Foto: Garmin

 

Iz Garmin radionice upravo su izašla dva nova uređaja: inReach SE+ i inReach Explorer+, prvi Garmin uređaji s inReach satelitskom tehnologijom. Novi inReach SE+ i inReach Explorer+ uređaji imaju stopostotnu globalnu Iridium® satelitsku pokrivenost za dvosmjernu komunikaciju i slanje SOS upozorenja bilo gdje u svijetu. Oba modela uključuju ugrađeni GPS za praćenje pozicije i osnovno navođenje, dok model inReach Explorer+ dodaje učitanu TOPO kartu1, kompas i barometarski visinomjer. 

 

Od istraživačkih putovanja do avanturističkih, novi inReach uređaji omogućuju komuniciranje, dijeljenje lokacije, navigacijske i bitne SOS funkcije za svakoga tko voli pobjeći u nepoznato bez obzira je li to na kopnu, vodi ili u zraku, istovremeno ostavljajući obitelji i prijatelje kod kuće bezbrižnima.  "Satelitska komunikacija je nešto što su naši kupci tražili, a mi smo sa zadovoljstvom predstavili prve Garmin inReach uređaje", rekao je Martin Resch, EMEA voditelj grupe proizvoda za boravak u prirodi. "Koristan kako za one na terenu tako i za obitelji kod kuće, inReach SE + i Explorer + uređaji zahvaljujući svojoj velikoj funkcionalnosti omogućenuju istraživanje i komuniciranje."

 

Garmin.360.2Uporabom Iridium satelitske mreže pokrivene širom svijeta, inReach SE + i inReach Explorer + uređaji mogu slati i primati tekstne poruke svakog operatera, sa svake e-mail adrese ili s drugog inReach uređaja, tako da korisnici mogu biti izvan mrežnog dometa ne ugrožavajući bezbrižnost najmilijih. Oba uređaja imaju interaktivni SOS, koji inicira hitan odgovor GEOS®-a te 24/7 globalnu potragu i spašavanja od strane nadzornog centra. Nakon što je SOS primljen, inReach korisnici mogu imati dvosmjernu komunikaciju s iskusnim GEOS stručnjakom o prirodi opasnosti, i dobiti potvrdu o pristizanju pomoći. Korisnici također mogu postaviti hitne kontakte na svojim uređajima, koji će također biti obaviješteni u slučaju SOS-a. Svijetli, transflektivni zaslon, optimiziran za vanjsku uporabu, kao i jednostavno korisničko sučelje i potpuno zaštićena tipka u nuždi SOS, čini komunikaciju u hitnim slučajevima jasnom i intuitivnom.

 

I inReach SE+ i inReach Explorer+ imaju ugrađen GPS koji osigurava osnovno navođenje, položaj i praćenje podataka, tako da korisnici mogu slijediti rute, unositi točke i vratiti se nazad istim putem koristeći elektronski  trag. InReach Explorer+ dodaje učitane topografske karte za Europu, ugrađen barometarski visinomjer i elektronički kompas. Uz web temeljenu MapShare funkciju inReach uređaj može slati putne podatke korisnika, kao što su ažurirani tragovi, točke na prethodno odabranim intervalima, tako da prijatelji i obitelj mogu pratiti korisnika, tražiti ažuriranje pozicije i razmijeniti poruke.

 

S kompatibilnim pametnim telefonom2 inReach SE + i Exporer + mogu se sinkronizirati s besplatnom Earthmate aplikacijom za još više kompatibilnosti i praktičnosti. Pomoću aplikacije Earthmate®, korisnici mogu pristupiti neograničenom broju karata i zračnih snimaka. Također mogu dobiti opcionalna ažuriranja vremenske prognoze i premium paket vremenskih promjena izravno na uređaju. Osim toga, svaki inReach uređaj dolazi sa slobodnim pristupom oblaku koji dostavlja usluge Explore portala tako da korisnici mogu planirati putovanja, točke, sinkronizirati upravljati svojim uređajem, pohraniti sve svoje zabilježene podatke i drugo.

 

Jednim punjenjem inReach SE+ i Explorer+ daju do 100 satno trajanje baterije u načinu praćenja i do 30 dana u štednom načinu rada. Čvrsti i dizajnirani s Garmin kvalitetom za aktivnosti na otvorenom da izdrže sve vremenske uvjete, ovi uređaji su otporni na udarce i imaju vodootpornost po IPX7 standardu3. Za pristup Iridium mreži i komuniciranje putem inReach SE+ ili Explorer+ uređaja, potrebna je aktivna satelitska pretplata. Ovisno o potrebama, korisnici mogu odabrati i godišnji ugovor ili fleksibilnu mjesečnu pretplatu, koja im omogućuje plaćanje usluge kad im je potrebna. Godišnja pretplata je u rasponu od 14.99 € do 99.99 € mjesečno (uz dodatnu naknadu za aktivaciju), dok je fleksibilna mjesečna pretplata u rasponu od 19.99 € do 124.99 € mjesečno.

 

Preporučena maloprodajna cijena za inReach SE+ iznosi 3.590,00 kn. Preporučena maloprodajna cijena za inReach Explorer+ iznosi 3.990,00 kn.

 

Garmin

 

1 Učitane DeLorme TOPO karte nisu kompatibilne s drugim Garmin uređajima. Druge Garmin karte

   nisu kompatibilne s ovim uređajem.

2 Potreban kompatibilni pametni telefon. Posjetite Garmin.com/BLE za više informacija.

3 Za više informacija posjetite Garmin.com/waterrating.