Foto: Garmin

Sponzorirani članak

 

Prvo ronilačko računalo tvrtke Garmin, Descent™ Mk1 pruža površinsko GPS pozicioniranje s bogatim kartama u boji. Dizajniran za rekreativne, tehničke i slobodne ronioce, Descent Mk1 omogućava planiranje vaše podvodne pustolovine izravno na satu i uporabu GPS točke kako biste automatski označili mjesta zarona i izrona te prenijeli svoj dnevnik ronjenja putem Garmin Connect Mobile aplikacije na Garmin online zajednicu ronioca. Descent Mk1 također pruža praćenje višestrukih načina ronjenja, kompas s tri osi, podatke o zaronu, kao i multisport funkcije poput praćenja pulsa na zapešću i profile aktivnosti.

 

"Bez obzira na koji način ronite, Descent Mk1 je intuitivno ronilačko računalo koje nećete poželjeti skinuti", izjavio je Dan Bartel, Garmin potpredsjednik globalne prodaje. "Descent Mk1 su proizveli ronioci za ronioce, a mi smo toliko uzbuđeni što naša strast stvaranja namjenskih uređaja sada podržava i strast podvodnih istraživača".

 

Descent.4Descent Mk1 podržava do šest plinova uključujući zrak, nitrox i trimix. Kad uranjate, uređaj će automatski pokrenuti funkciju ronjenje, a kada izronite na površinu funkcija ronjenje se automatski zaustavlja. Dok uživate u ronjenju pod vodom, možete vidjeti korisne informacije kao što su dubina, vrijeme ronjenja, temperatura, NDL/TTS, brzinu izrona/zarona, mješavinu plina, PO2, N2 napunjenost, informacije o dekompresijskom zastajanju, vrijeme u danu i još mnogo toga na oštrom 1,2-inčnom zaslonu u boji. Descent Mk1 također uključuje i način Apnea za rekreativne i natjecateljske ronioce na dah, te Apnea Hunt način za podvodni ribolov. Omogućeno je prebacivanje na ronilački kompas i dodatne stranice pritiskom gumba ili brzim dvostrukim dodirom zaslona.

 

Ronilačko računalo koristi Bühlmann ZHL-16c algoritam s konfigurabilnim konzervativnim postavkama. Odaberite između tri unaprijed postavljene postavke konzervativnosti ili unesite prilagođene faktore gradijenta. Upozorenja s mogućnošću odabira zvuka i vibracije vas informiraju tijekom ronjenja. Kada ga nosite izravno na zapešću, Garmin Elevate™ tehnologija mjerenja pulsa na zapešću1 pratit će puls i razine napora. Descent Mk1 automatski će učitati dnevnike ronjenja na Garmin Connect™ za analizu nakon ronjenja. Možete preimenovati vaše ronjenje i vratiti se u aplikaciju kako biste pregledali podatke o ronjenju, kao što su vrsta ronjenja, temperatura, točke zarona i izrona i još mnogo toga.

 

Povrh svega, Descent Mk1 sadrži visoko osjetljivi GPS i GLONASS prijemnik satelitskog signala za površinsku navigaciju putem karte, uključujući ABC senzore (visinomjer, barometar i kompas). Descent Mk1 osim cijelog raspona ronilačkih funkcija nudi kompletan raspon funkcija za sportove/treniranje i fitness, kao i alate za navigaciju na otvorenom. Dolazi s učitanim profilima aktivnosti za plivanje, trčanje, vožnju biciklom, planinarenje, skijanje, veslanje, veslanje na dasci i još mnogo toga. Kad je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom2, Descent Mk1 vam omogućuje primanje i pregled tekstnih poruka, e-pošte i pametnih obavijesti izravno na satu. Možete prilagoditi izgled zaslona sata putem besplatnih izgleda zaslona sata, aplikacijama i podatkovnim poljima iz naše Connect IQ™ trgovine.

 

Descent.5Izrađen od vrhunskih materijala, Descent Mk1 ronilačko računalo bit će dostupno u dvije verzije. Kućište od nehrđajućeg čelika sa silikonskim remenom ili vrhunska izvedba s titanijskim kućištem i brušenom narukvicom od DLC titana. Uporabom QuickFit™ remena jednostavno možete mijenjati standardnih i dulje remen, za upotrebu preko debelih mokrih ili suhih odijela. QuickFit remeni vam isto tako omogućuju prilagodbu stila za svakodnevnu aktivnost ili posebnu prigodu - bez potrebe za dodatnim alatom. Oba modela imaju kupolastu safirnu leću za bolju otpornost na ogrebotine i svijetli, 1,2-inčni zaslon visoke rezolucije u boji s LED pozadinskim osvjetljenjem koji osigurava čitljivost u svim uvjetima osvjetljenja iznad ili ispod vode. Maksimalna radna dubina za aktivnost ronjenja uređaja Descent Mk1 je za zarone do 100 metara3 prema EN13319 standardu. Descent Mk1 ima autonomiju baterije do 40 sati u načinu rada za ronjenje, 21 dan u načinu rada kao sat, 12 dana u načinu rada kao pametni sat, 20 sati u GPS načinu rada i do 30 sati u načinu UltraTrac™.

 

Descent Mk1 će biti dostupan u zadnjem kvartalu 2017. s predloženom maloprodajnom cijenom od 7.890,00 kn za model od nehrđajućeg čelika i 11.790,00 kn za premium model.

Kako biste saznali više, posjetite www.garmin.com/descent

 

Garmin