Sponzorirani članak

Foto: GARMIN

 

Nova ECHOMAP Plus serija uređaja, sljedbenik sonar/GPS ploter kombinacije uređaja ECHOMAP CHIRP s najsuvremenijim funkcijama za ribolovce i nautičare. Nova serija ECHOMAP Plus uz snažne mogućnosti sonara i premium opcije karata sadrži i ugrađeni WiFi® za pristup novoj Garmin ActiveCaptain aplikaciji za ultimativni doživljaj povezane plovidbe.

 

"ECHOMAP serija je popularna od uvođenja prije gotovo pet godina", rekao je Dan Bartel, potpredsjednik globalne prodaje tvrtke Garmin. "Uzeli smo dokazano dobar dizajn ovih ‘sve u jednom’ kombiniranih uređaja i dali im uzbudljivu novu funkcionalnost kako bismo zadovoljili zahtjeve današnjih ribolovaca, uključujući i tipkama potpomognute zaslone osjetljive na dodir i mogućnosti povezivanja. Bez obzira lovite li na parangal ili ciljate brancina, ECHOMAP Plus serija vam je na usluzi".

 

Dostupna u različitim veličinama zaslona kako bi se prilagodila gotovo svakom brodu i platežnim mogućnostima, Plus serija uređaja isporučuje se sa svijetlim, na suncu čitljivim 4, 6, 7 ili 9 inčnim zaslonom. Uređaji od 6 inča su novost u ECHOMAP seriji, a veći su i s više piksela i lakše ih je čitati u odnosu na prethodne 5 inčne modele. ECHOMAP Plus serija osigurava praktičnost novog zaslona osjetljivog na dodir s pomoćnom tipkovnicom na uređajima od 7 i 9 inča, što omogućuje brz pristup najčešće korištenim funkcijama.

 

Ostati povezan na vodi i kopnu lakše je nego prije pomoću ECHOMAP Plus serije. Zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi* prijemniku, moguće je koristiti besplatnu mobilnu aplikaciju Garmin ActiveCaptain koja stvara jednostavnu, ali snažnu vezu između kompatibilnog mobilnog uređaja i ECHOMAP Plus uređaja. Koristite aplikaciju ActiveCaptain za pristup, ažuriranje i kupnju karte iz OneChart izloga na mobilnom uređaju te za više informacija o marinama i drugim pojedinostima vezanima uz točke interesa na ActiveCaptain zajednici, pristupili podacima Quickdraw Community zajednice i još mnogo toga. ActiveCaptain uz to pruža prikaz pametnih obavijesti1 izravno na ploterima/kombiniranim uređajima, bežično ažuriranje softvera, mogućnost planiranja izvan plovila i još mnogo toga. Ove nove funkcije povezivosti vam omogućuju kupnju najnovije karte i njeno proučavanje kako bi planiranje sljedeće plovidbe bilo prije otiskivanja na more. Kada se ECHOMAP Plus uključi, karte i grafikoni su odmah dostupni, a softver uvijek osvježen s najnovijim poboljšanjima funkcija iz tvrtke Garmin.

 

Za kristalno jasno skeniranje ribe i podvodnih struktura, ECHOMAP Plus pruža ugrađeni CHIRP tradicionalni sonar i CHIRP ClearVüTM i SideVü sonare za skeniranje. Umjesto slanja samo jedne frekvencije, CHIRP šalje kontinuirani snop frekvencija i interpretira ih pojedinačno nakon njihovog povratka, stvarajući krupnije lukove riba s boljim odvajanjem ciljeva. Za ribolovce koji žele vidjeti objekte i strukturu ispod plovila, ClearVü pruža gotovo fotografsku sliku izvrsne rezolucije i odvajanjem ciljeva u slatkoj i slanoj vodi. Modeli ECHOMAP Plus "sv" sadrže i SideVü skeniranje za korisnike koji žele vidjeti što se nalazi s obje strane broda.

 

Svi uređaji veličine 7 i 9 inča pružaju podršku za sve Garmin PanoptixTM svevideće sonare, omogućujući vam pregled snimke sonara u stvarnom vremenu tečnog prikaza. Panoptix prikazuje sliku ribe i njenu kretnju prema ili dalje od broda - čak i kad stoji na mjestu - u stvarnom vremenu i do 30 metara udaljenosti. Besplatno ažuriranje softvera planirano za Q1 2018 omogućit će i ECHOMAP Plus uređajima od 7 i 9 inča dijeljenje podataka korisnika i sonara između uređaja.

 

ECHOMAP Plus serija dolazi s učitanom osnovnom kartom svijeta s podrškom za opcionalne BlueChart® g2 Vision® HD karte s funkcijom automatskog navođenja, satelitskim slikama, 3-D perspektivama i još mnogo toga. Nova ECHOMAP Plus serija bit će dostupna u četvrtom kvartalu 2017., s predloženim maloprodajnim cijenama od 2.750,00 kn do 10.990 kn. Za više informacija, posjetite garmin.com/newmarine .

 

Garmin

 

*4-inčni modeli nemaju ugrađen Wi-Fi prijemnik.

1  Kad je uparen s kompatibilnim mobilnim uređajem.

2  Temeljeno na izvještaju prodaje za 2016. godinu.