Foto: Boot Dusseldorf

 

U Dusseldorfu je u subotu otvoren tradicionalni Sajam nautike i vodenih sportova Boot, najveći sajam u Europi i u svijetu kojeg prosječno posjeti više od 250.000 ljubitelja nautike i raznih sportova na vodi. Boot Dusseldorf održava se od 20. do 28. siječnja i već je desetljećima mjesto na kojem bi htio biti svaki ljubitelj sportova na vodi. Sa više od 1.800 izlagača iz preko 65 zemalja, Boot Dusseldorf se smatra referentnim za međunarodnu brodogradnju i industriju opreme za vodene sportove i u pravilu obiluje svjetskim premijerama plovila raznih vrsta i namjena. Ovdje možete isprobati gotovo sve što se smatra sportom na vodi, doživjeti pravo iskustvo na rijeci dugoj 90 metara, uključiti se u školu jedrenja, posjetiti ‘Cruise Pavilion’ ili ‘Beach World’ sa jedinstvenim predstavama i natjecanjima, ili razgledati više od 1.500 jahti.

 

Najveći svjetski sajam vodenih sportova je najvažniji događaj za sve one koji vole vodene sportove. Nigdje nećete pronaći toliko toga što treba vidjeti i isprobati, doživjet ćete brodove i jahte svih veličina, uzbudljive aktivnosti na vodi i u njoj, najnoviju opremu i fantastične ponude za putovanja, a sve u 16 izložbenih hala i 18 ‘tematskih svjetova’. Stručnjaci i međunarodne zvijezde iz svih područja sportova na vodi se tada nalaze u Dusseldorfu, gdje drže informativna predavanja i zabavne razgovore i predstavljaju fascinantne slike iz svih područja vodenih sportova.

 

 

Sajam Boot Dusseldorf 2018. trajat će devet dana, do 28. siječnja, za vrijeme kojih posjetitelji imaju priliku sanjati o svom sljedećem odmoru i aktivno isprobati sportove koji su inače rezervirani za ljetni period: „Wakeboarding“, „skimbording“, „stand up paddling“, ronjenje, vožnja kanuom, jedrenje, ribolov i surfanje,....

 

U prošlogodišnjem izdanju Boota posjetiteljima se predstavilo više od 1.800 izlagača, a svi ovi stručnjaci iz područja nautike predstavili su svoje najnovije proizvode za 247.000 posjetitelja iz 70 zemalja. Ovogodišnji je sajam otvoren svakog dana od 10 do 18 sati, pa ako ste u prilici svakako ga posjetite.

 

Pomorac.net / Nautica Portal