Foto: promo

 

Oko 70 žena iz cijele Europe okupilo se na otoku Visu da podignu svoj glas (i jedra) na PMS regati, jedinstvenom jedriličarskom događaju koji potiče žene da budu hrabrije, odvažnije i nezavisnije – i to u savršen čas za Međunarodni dan žena. Ove godine PMS (Povijesni mediteranski skup žena) se udružio s tvrtkom Intimina, globalnim brendom za žensko intimno zdravlje, kako bi zajedno pozdravili veličanstven doprinos i moć žena diljem svijeta.

 

Podijeljene u osam timova, jedriličarke se natječu za prva tri mjesta, jedreći match-race format unutar viške luke. Područje na kojem se lani snimao film „Mamma Mia“ ne može biti bolja lokacija da se potakne ‘vjetar promjene’ u ženskom svijetu danas. Ova ženska regata koju organizira Yacht club Host u Vis je dovela najtalentiranije jedriličarke iz Europe, među kojima je i nekoliko olimpijskih natjecateljica.

 

„Glavni cilj ovog projekta je staviti fokus na žensko jedrenje. U Visu se svake godine skupe žene svih dobnih skupina i različitih jedriličarskih vještina i iskustva koje se natječu i pokazuju svoj trud i snagu. Također, ovaj događaj dokaz je da sport nije samo za muškarce te vjerujemo da je ovo jedinstven način da se slome predrasude prema ženama u sportu. Neizmjerno smo sretni što je Intimina ove godine s nama jer je to kompanija kojoj su na prvom mjestu žene i njihove potrebe“ rekao je Goran Pečarević, predsjednik Yacht Cluba Host.

 

Službene utrke zakazane su za petak 9. i subotu 10. ožujka u jutarnjim satima, sa službenom dodjelom nagrada pod pokroviteljstvom brenda Intimina nakon natjecanja. „Sport ima ogromni potencijal da osnaži žene, slomi stereotipe, poboljša samopouzdanje i doprinese razvitku vodstvenih vještina. Intimina brine o potrebama žena te smo izuzetno radosni što možemo biti dio PMS utrke za Međunarodni dan žena i tako zajedno proslaviti taj dan i sve što on obilježava. Šaljemo brodski pozdrav svim natjecateljicama i pozivamo sve da posjete ovaj događaj i tako doprinesu povijesti“ rekla je Petra Jakob, predstavnica tvrtke Intimina.

 

Dalmacija danas