Foto: Garmin

 

Donosimo vam preporuku za opremanje većeg motornog plovila Garmin brodskom mrežom. Za početak tu su dva plotera GPSMAP® 7416 serije koji međusobno umreženi dijele podatke. Ovaj ploter ima 16-inčni višedodirni široki zaslon, ugrađeni GPS od 10 Hz koji položaj i smjer ažurira 10 puta u sekundi, a i Wi-Fi® je poveziv. Potreban vam je i GMR™ Fantom 18 radar u kupoli bez pokretnih dijelova od 18 inča i 40 W koji sadrži tehnologiju MotionScope koja pomoću Doppler efekta otkriva i označava pokretne ciljeve i tako pomaže pri izbjegavanju mogućih sudara.

 

Za komunikaciju predlažemo VHF 300i "black box" te ukoliko brod ima flaybridge i dodatnu slušalicu GHS™ 10i te AIS™ 600. Uređajem se može upravljati pomoću GHS™ 10i daljinskog upravljača koji je ujedno i mikrofon. Povećajte razinu sigurnosti plovila uz AIS 600 i patentiranu ClearTrack™ tehnologiju koja vam jamči nesmetan prijem signala. Iz GHP Reactor serije, najresponzivnijeg autopilot sustava na tržištu, a ovisno o brodu, kubikaži, istisnini i ostalim specifikacijama, predlažemo autopilot GHP™ 20 Reactor sa SmartPump™. Kada ga povežete s kompatibilnim Garminmrežnim ploterom, možete ga koristiti za praćenje rute, iniciranje rute i kao Autopilot Virtualni uređaj.

 

Brod.Garmin.1GHP Reactor sa SmartPump pumpom sadrži patentiranu tehnologiju Shadow Drive, koja automatski isključuje autopilot kada se kormilo okrene, a ponovno uključuje kada se vratite na stalan kurs. Preuzmite kontrolu vašeg autopilota putem dodatnog zaslona autopilota GHC™ 20, koji je kompatibilan s novijim Garmin autopilotima, a njime se može upravljati i quatix 5 satom. Uparen s Garmin brodskom elektronikom, quatix 5 GPS pametni sat može prenositi NMEA® 2000 podatke kako bi vam omogućio pristup važnim informacijama sa senzora, poput brzine, dubine, temperature, vjetra i još mnogo toga – izravno na zapešće, bez obzira gdje se nalazili na plovilu.

 

Za dobivanje podataka o dubini, brzini i temperaturi mora potrebno je i instalirati sondu NMEA 2000 DST 800. Ova sonda ima snagu 100 W, radnu frekvenciju 235 kHz i širinu snopa zrake 10x44 stupnja te skenira do dubine od 100 metara pod kutem od 0 do 22 stupnja. Za nadzor i svjesnost o situaciji na plovilima svih veličina, nudimo vam analognu kameru Garmin GC™ 10. Za još posebniji doživljaj plovidbe, tu je i FUSION-Link sustav za zabavu. Uživajte u mogućnosti upravljanja svim audio sustavima koji su kompatibilni s FUSION Link sustavom izravno sa zaslona kompatibilnog plotera.

 

I na kraju kako bi svaki vaš trenutak na vodi bio zabilježen nudimo vam bežično povezivanje s Garmin VIRB® Ultra 30 akcijskom kamerom. Besplatna sveobuhvatna aplikacija ActiveCaptain™ omogućuje vam da upravljate svojim nautičkim doživljajem bez obzira gdje se nalazili.

 

Preporučena maloprodajna cijena svih uređaja uključenih u Garmin brodsku mrežu iznosi 184.590,00 kn. Za više informacija posjetite  www.garmin.com/newmarine .

Garmin