Foto: Galeb PR

 

Agencija „Galeb avanture“ u suradnji sa YC Biogradom, TZO Pakoštane i Općinom Pakoštane ovog vikenda organizira jubilarnu 10. Regatu malih katamarana. Internacionalna regata koja već deset godina privlači zaljubljenike iz Francuske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske i nadamo se svake godine neke nove zemlje.

 

Osim ove regate kojom se otvara turistička sezona u kalendaru natjecanja za male katamarane, u Hrvatskoj se jos organiziraju i Murter chalange na Kornatima te regata katamarana u Primoštenu krajem rujna za kraj sezone. Regata se održava u Pakoškom akvatoriju sa startom ispred samog mjesta Pakoštane kao i krajem svakog natjecanja.

 

Startom u 10.30 u nedjelju, prvog danaregate, jedri se u više štapa oko Pakoškog akvatorija i do Biograda. Ispred plaže Jaz u Pakoštanima prema otoku Gnaliću, pa otoku Kozini, ispred otoka Vrgade, prema otoku Artica i otoku Žavinac ispred mjesta Drage, a onda još jednom za cilj ispred plaže Janice u Pakoštanima.

 

U ponedjeljak, drugog dana regate, dan je navigacija gdje se jedri iz Pakoštana prema Biogradu, oko svjetionika Plići Kočerka i na cilj ispred Biograda, a potom i druga navigacija sa startom ispred Biograda oko Plići Kočerka pa prema otoku Sv. Katina i do Pakoštana u kojima je cilj regate. O broju štapa i navigacija ovisi vrijeme kao i o samim pravcima jedrenja!

 

Zadar info 057