Foto: Garmin

 

Neka vas na vašoj sljedećoj avanturi prati novi inReach Mini, malen i vrlo kompaktan Garmin uređaj za satelitsku komunikaciju s dvosmjernim sustavom poruka i 24/7 SOS funkcijom uz inReach pretplatu za pristup Iridium satelitskoj mreži. Veličine 10x5 cm i težine samo 120g, inReach Mini lako možete prikvačiti na ruksak, nositi u džepu, ili odložiti na brodu, zrakoplovu ili pretincu automobila. Ne brinite o pokrivenosti signala/odašiljača – inReach Mini komunicira putem Iridium satelitske mreže.

 

Za ultra lagano iskustvo, inReach Mini obuhvaća sve, od slanja i primanja poruka do praćenja putovanja i aktivacije SOS poziva. Možete ga koristiti samostalno ili uparenog s kompatibilnim uređajem. Earthmate® aplikacija jednostavno se uparuje s inReach Mini uređajem putem Bluetootha s kompatibilnim pametni telefonom (1) pružajući tako neograničen pristup kartama i satelitskim snimkama za planiranje puta. Uz to, aplikacija Earthmate omogućuje vam praktičnu upotrebu svih funkcija inReach uređaja na uparenom mobilnom uređaju, kako biste mogli pristupiti popisu kontakata s telefona za slanje poruke ili poziva.

 

Malen, ali moćan, inReach Mini je otporan na udarce i vodootporan prema standardu IPX7 (2), te robusne izrade kako bi izdržao ekstremne uvjete. To ga čini savršenim sigurnim uređajem za sve vrste zahtjevnih tjelesnih aktivnosti, poput ekspedicijskog planinarenja, trčanja zahtjevnim stazama ili brdskog biciklizma na velikim udaljenostima, gdje veličina i težina mogu biti ključni faktor. Autonomija ugrađene punjive litijske baterije iznosi do 50 sati uporabe u zadanom 10-minutnom načinu praćenja i do 20 dana u 30-minutnom načinu praćenja. (3)

 

InReach.3InReach Mini je poveziv s popularnom serijom Garmin fēnixâ pametnih satova za slanje i primanje poruka izravno na zapešću, dok je InReach uređaj sigurno pohranjen u vašem ruksaku ili vozilu. Možete slati i primati poruke s kompatibilnim Garmin ručnim i nosivim uređajima ili ostalim mobilnim uređajima. Na primjer, trkač može biti izvan staze i koristiti sat kako ne bi samo pratio svoju izvedbu, već i daljinski upravljao svojim inReach Mini uređajem za slanje i primanje poruka i u slučaju hitnosti ostao siguran.

 

Nakon povezivanja putem inReacha, piloti će imati mogućnost slanja i primanja poruka putem Garmin Pilot™ aplikacije izravno iz kokpita. Uređaj može pratiti aktivnosti korisnika putem MapShare™ stranice kreirane za svakog inReach korisnika. Kao na svim inReach uređajima, u hitnom slučaju aktivirajte slanje SOS poruke stručnom međunarodnom koordinacijskom centru za neprekidno globalno praćenje tvrtke GEOS. GEOS će pratiti uređaj koji je pokrenuo SOS poruku, obavijestiti odgovarajuće kontakte i poslati stručnu pomoć za hitne slučajeve na točnu lokaciju, ostajući u kontaktu s vama. GEOS će dostaviti potvrdu da je pomoć na putu i stalno vas ažurirati o statusu tima za spašavanje. GEOS će se također javiti osobi koju ste naveli kao kontakt u slučaju hitnosti i obavijestiti ga o situaciji.

 

Svaki InReach uređaj omogućuje pristup web-lokaciji u oblaku kako biste svoja putovanja isplanirali s rutama i točkama, stvorili zadane poruke i brze tekstne poruke. Na portalu možete sinkronizirati svoje postavke uređaja i upravljati njima, nadograditi svoje programske datoteke, povezati svoje račune društvenih mreža, pohraniti sve svoje podatke praćenja lokacije. Za primanje vremenske prognoze, opcionalna usluga pruža detaljna ažuriranja podataka izravno na vaš inReach Mini. U ponudi su osnovni ili premium paket, koji pružaju kopnenu ili morsku prognozu, a prikazat će vremenske uvjete za trenutnu lokaciju, putnu točku ili odredište. Za pristup Iridium mreži i komunikaciju putem inReach Mini uređaja, potrebna je aktivna satelitska pretplata. Ovisno o tome koliko upotrebljavate uređaj, možete odabrati fleksibilni plan pretplate na satelitski prijenos s mjesečnim ili ugovorno godišnjim plaćanjem.

 

U tijeku je Garmin promotivna ponuda na sve pretplate za bilo koji inReach uređaj. Dobit ćete dva mjeseca besplatne usluge prilikom aktivacije bilo kojeg inReach uređaja između 1. svibnja i 30. lipnja 2018. (4). inReach Mini dolazi s predloženom maloprodajnom cijenom od 2.790,00 kn. Kako biste saznali više, posjetite www.garmin.com/inreach.

 

Garmin

 

1 Kad je uparen s kompatibilnim pametnim telefonom. Posjetite Garmin.com/ble za više detalja.

2 Pogledajte Garmin.com/waterrating za više informacija.

3 Ovisno o postavkama.

4 Promocija vrijedi samo u Europi i Kanadi. Posjetite https://inreach.garmin.com/promotions i saznajte više.