Foto: Youtube

 

Prva marina na području općine Pirovac, kapaciteta 200 vezova, svečano je otvorena u petak 25. svibnja. Marina je kategorizirana s četiri sidra i nudi 200 vezova u moru za plovila do 30 metara dužine, 15 suhih vezova te 100 parkirališnih mjesta.

 

Slavijo Skočić, direktor Marine Pirovac, prilikom otvaranja je rekao da je ideja za gradnju marine rođena još 1987. godine. “Prošli smo dugačak put od ideje do realizacije, no najvažnije je da smo dobili reprezentativan objekt. Upisali smo Pirovac na nautičku kartu i, što je još važnije, ova marina daje perspektivu za ostanak mladih u Pirovcu, ali i cijeloj županiji” istaknuo je Skočić.

 

U izgradnju marine i pratećih sadržaja do sada je uloženo između šest i sedam milijuna eura. U marini je zaposleno 40-ak radnika, a taj će se broj povećavati. Marina ima koncesiju do 2033. godine, vrijednu 11,5 milijuna kuna. Gradonačelnik Pirovca Ivan Gulam rekao je prilikom otvaranja da je marina najveća direktna poduzetnička investicija u općini i da je u njoj zaposleno više radnika nego što je to bilo predviđeno studijom izvodljivosti. Dodao je da će marina indirektno dovesti do otvaranja još niza radnih mjesta u popratnim djelatnostima i službama ili ugostiteljskim objektima koji će biti otvoreni u Pirovcu.

 

Cjenik usluga u marini Pirovac možete vidjeti OVDJE.

 

Nautica Portal