Foto: Ilustracija

 

Dvije nautičke milje južno od žirjanske uvale Stupica potonula je jedrilica crvene boje zasad nepoznatog vlasnika. Jedrilicu su uočili ribari u utorak u 9.52 sati i slučaj prijavili policiji. Iz PU Šibenik su potvrdili da pomorska policija s Lučkom kapetanijom provodi aktivnosti oko utvrđivanja vlasništva i okolnosti potapanja.

 

“Ne zna se tko je vlasnik jedrilice koja je potonula, nitko nije prijavio nestanak, odnosno krađu takve jedrilice, tako da nemamo tu informaciju. Zagađenje mora nije uočeno, a pomorska policija s Lučkom kapetanijom provodi aktivnosti oko utvrđivanja vlasništva i okolnosti potapanja” izjavila je za portal Šibenik.IN glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

 

Iz Županijskog centra 112 koji je u utorak ujutro primio prijavu ribarskog broda o potopljenoj jedrilici, na površini mora se u trenutku prijave vidio samo krmeni dio jedrilice, a procijenjena dužina jedrilice je 12 do 15 metara. Na dozivanje se nitko nije odazvao te su ribari pretpostavili da je napuštena. Dolaskom plovila pomorske policije na lokaciju nisu se mogli utvrditi podrobniji podaci, to jest ime i nacionalne oznake, jer je jedrilica do 10.20 sati u potpunosti potonula na području gdje je dubina mora oko 170 metara.

Šibenik.IN