Foto: Garmin

 

Stigli su novi modeli Garmin 12-inčnog mrežnog kombiniranog plotera popularne GPSMAP serije proizvoda - GPSMAP 1222 Touch i 1222xsv Touch ploteri. Oba su opremljena s 12-inčnim dodirnim zaslonom, a dostupni su sa ili bez ugrađenog sonara.

 

Iskusite napredno navigacijsko rješenje uz GPSMAP 1222 Touch seriju, dostupnu kao 12-inčni ploter sa zaslonom lako čitljivim i na sunčevoj svjetlosti ili kao kombinirani uređaj (xsv model). Opremljeni su funkcijom bežične povezivosti za pristup ActiveCaptain™ aplikaciji te integraciju VIRB® akcijskih kamera i više. Zahvaljujući ugrađenom GPS/ GLONASS prijemniku od 10 Hz omogućuju besprekidan prikaz navođenja na zaslonu.

 

Ovi ploteri su u potpunosti kompatibilni s Garmin Marine mrežom koja pruža podršku za dijeljenje sonara, karti, korisničkih podataka, radara, IP kamera i PanoptixTM svevidećih sonara između više jedinica. Dodatno, tu su i NMEA® 2000 i NMEA 0183 podrške za autopilote, digitalne sklopke, vremensku prognozu, VHF, AIS i drugi senzori.

 

Ribolovcima će biti koristan xsv model opremljen 1 kW tradicionalnim CHIRP sonarom, CHIRP ClearVü i CHIRP SideVü skenirajućim sonarom (sonde se prodaju zasebno) koji pružaju gotovo fotografski prikaz svega što se nalazi ispod broda. Uz to GPSMAP 1222xsv Touch podržava PanoptixTM svevideći sonar i druge vrhunske Garmin module sonara (prodaju se zasebno).

 

GPSMAP 1222/1222xsv Touch se isporučuje s učitanom baznom kartom svijeta s podrškom za BlueChart® g2 Vision® HD karte s funkcijom Auto Guidance, satelitskim snimkama, 3-D perspektivom i više. Funkcija SailAssist je integrirana u oba modela, nudeći layline linije, podatke o plimi, poboljšanu ružu vjetrova, brzinu i smjer morske struje te druge funkcije koje su korisne svim vrstama nautičara. Oba modela nude integriranu ANT podršku za uporabu uz pomoć quatix® 5 nautičkog pametnog sata, gWindTM Wireless 2 sonde, GNXTM Wind instrumenta za praćenje vjetra na moru i bežične daljinske upravljače. Sadrže i Quickdraw™ Contours softver, besplatan i jednostavan alat koji nautičarima omogućuje kreiranje vlastite HD karte s konturama od 30 cm na bilo kojoj vodenoj površini.

 

Novi GPSMAP 1222/122xsv Touch modeli dostupni su po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 22.190,00 kn do 23.750,00 kn. Za više informacija posjetite garmin.com/newmarine.

 

Garmin