Foto: 404

 

Ovoga je vikenda u u poljskom gradu Gdynia počelo Europsko prvenstvo u jedrenju za klasu 49er. Među predstavnicima su i zadarski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela koji će na Baltičkom moru predstavljati Hrvatsku. Europsko prvenstvo u Poljskoj predzadnja je regata sezone, traje do 13. srpnja i odlična je provjera prije nadolazećeg Svjetskog prvenstva koje će se od 4. do 12. kolovoza održati u Aarhusu u Danskoj.

 

Braća Fantela su na Europskom prvenstvu u Njemačkoj održanom prošle godine, prvom natjecanju na kojemu su jedrili u ovom sastavu i u klasi 49er, završili na 28. mjestu. Nakon toga uslijedilo je Svjetsko prvenstvo u Portugalu gdje su završili na 26. mjestu, a regata u Poljskoj bit će zadnja provjera prije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, na kojemu im je cilj ostvariti normu za Olimpijske igre 2020. godine.

 

„Očekujemo odjedriti što je bolje moguće bez obzira na uvjete. Cilj je ući u prvih deset, jer bi to u ovoj fazi naše kampanje bio odličan rezultat. Dosad nismo jedrili u Poljskoj ali jesmo na Baltiku s kojim imamo iskustva. Očekujemo promjenjive uvjete i vjetar koji će varirati, ali spremni smo i veselimo se svemu sto bude pred nama“, izjavio je Šime Fantela uoči Europskog prvenstva. Šime i Mihovil trenutno se nalaze na 17. mjestu na svjetskoj jedriličarskoj rang ljestvici što je, nakon svega godinu dana jedrenja u ovom sastavu, jako dobar rezultat.

 

404