Sponzorirani članak

Foto: Garmin

 

Tvrtka Garmin dobila je još jednu nagradu. Ovaj puta prestižna nagrada stigla je za novi Panoptix LiveScope™ na najvećem sajmu sportskog ribolova na svijetu, Međunarodnoj konvenciji saveznih sportskih ribolovaca (ICAST) koju je predstavila Američka udruga sportskih ribolovaca (ASA) u Floridi. Prije nego što je ponio titulu kao Proizvod sajma, Panoptix LiveScope prvo su izglasali medjiji i kupci koji su nazočili odabiru najboljeg izloženog elektroničkog proizvoda sajma ICAST 2018 gdje je uvršteno 974 proizvoda 331 tvrtke.

 

Panoptix LiveScope je sonar za skeniranje u realnom vremenu daje ribolovcima veću razlučivost i lakše tumačenje slike strukture, mamca i riba koje plivaju oko i ispod plovila. Garminova revolucionarna svevideća Panoptix™ tehnologija prva je koja daje slike sonara u realnom vremenu - naprijed, unatrag, bočno i ispod plovila - čak i dok se plovilo ne kreće. Sada, zahvaljujući aktivnim mogućnostima skeniranja Panoptix LiveScope-a, ribolovci mogu vidjeti slike i kretanje ribe tako jasno i precizno da je čak moguće razlikovati vrste riba.

 

Kao i druge Garmin Panoptix sonde, LiveScope ima dva načina rada u jednoj sondi - LiveScope Down i LiveScope Forward - i može se instalirati na trolling motor ili na krmeno zrcalo (preporučuje se samo za LiveScope Forward). Ovisno o ribolovnim preferencijama i tehnikama ribolova, LiveScope može lako izmijeniti promjenu prikaza. Jednostavno usmjerite LiveScope sondu prema dolje za prikaz ispod broda ili naprijed za prikaz svega oko broda. Ovaj sonar pruža nevjerojatno oštre slike sonara u realnom vremenu do 60,96 m ispod ili od plovila, čak i dok se ne kreće. LiveScope je opremljen i referentnim sustavom za pozicioniranje i smjer (AHRS) koji neprestano prilagođava sonarske zrake kako bi nadoknadio kretanje plovila, pa čak i u nepovoljnim uvjetima kako bi ribolovci i dalje vidjeli stabilnu sonarsku sliku.

 

Panoptix LiveScope sustav sonara za skeniranje sadrži kompaktan black box sonar LiveScope GLS 10 s Panoptix LVS32 sondom i jednostavnim plug-and-play Garmin brodskim mrežnim priključkom za jednostavnu instalaciju i integraciju s kompatibilnim Garminovim ploterom. Također su uključeni bubanj trolling motora, pribor za montiranje na osovinu i pribor za montažu na krmeno zrcalo. Panoptix LiveScope je kompatibilan s Garminovim GPSMAP® 8400/8600 multifunkcionalnim ploterima, ploterima serije GPSMAP 7400/7600, GPSMAP 10X2 / 12X2, GPSMAP 10X2 / 12X2xsv Touch i GPSMAP 7X2 / 9X2, te ECHOMAP ™ Plus 7Xcv / 7Xsv / 9Xsv kombinacijom plotera/sonara.

 

Panoptix LiveScope sustav dostupan je po maloprodajnoj cijeni od 15.690,00 kn. Za više informacija posjetite www.garmin.com/panoptix.

 

Garmin