Foto: Terra Nauta 28 / Hanse 348

 

Na jubilarnom 20. izdanju Biograd Boat Show, najvećem srednjoeuropskom sajmu na moru u organizaciji Ilirije, dodijeljena su priznanja za najbolje brodove. Svake godine svjetska nautička industrija predstavlja na stotine novih i unaprijeđenih brodova. Redakcija nautičkog portala nauCAT iz tog razloga organizira izbor najboljih brodova prisutnih na hrvatskom tržištu, a kao i u proteklih petnaest godina, svjetska nautička industrija prepoznala je pokušaj nauCAT-a u rangiranju najboljih i direktno sudjelovala u odabiru.

 

Specifičnost ovog izbora je što konačnu odluku o najboljima donose isključivo sami brodograditelji, dakle struka direktno involvirana u njihov razvoj i izgradnju, što cijelom izboru daje posebanu težinu. Pravo na glasanje imali su svi proizvođači brodova čiji se brodovi prodaju na hrvatskom tržištu, bez obzira da li su imali nominirani brod za ovogodišnji izbor ili ne.

 

Za ovu nautičku sezonu, bilo je nominirano 34 modela brodova, podjeljenih u 3 kategorije i 6 grupa. Hrvatskim brodom godine proglašen je Terra Nauta 28, a evo tko su pobjednici u svim kategorijama i grupama:

 

KATEGORIJA I:

MOTORNI BROD do 29 STOPA
Jeanneau Cap Camarat 9WA

MOTORNI BROD do 40 STOPA
Marex 310 Sun Cruiser

MOTORNI BROD od 40 STOPA
Linssen Grand Sturdy 40.0

 

KATEGORIJA II:

JEDRILICE do 36 STOPA
Hanse 348

JEDRILICE iznad 36 STOPA
Nautor ClubSwan 50

 

KATEGORIJA III:

HR BRODOVI
Terra Nauta 28

 

Zadarski.hr

 

Cap Camarat 9WA