Sponzorirani članak

Foto: Garmin

 

Ozbiljnim nautičarima, jedriličarima i natjecateljima u jedriličarskim utrkama potrebna je ozbiljna oprema. GPSMAP 8410 ploter jednostavno se upotrebljava i instalira, a u kompaktnom paketu nudi kombinaciju višefunkcijskih zaslona. Sadrži dodirni Full HD IPS zaslon veličine 10" koji podržava šire kutove gledanja te omogućuje vrhunsku jasnoću prikaza i čitljivost na sunčevoj svjetlosti, čak i uz polarizirane naočale. Više zaslona možete montirati vodoravno jedan uz drugi za elegantan izgled ostakljenog kormila, a možete ih i ugraditi. Opremljen je i standardnim USB priključkom pa se može koristiti kao dodirni zaslon za uređaje s operacijskim sustavima Windows i Mac.

 

Povezivanje s mrežama NMEA 2000 i Garmin Marine Network omogućuje vam jednostavnu izradu vlastitog kompletnog nautičkog elektroničkog sustava koji može sadržavati radar, autopilote, kamere, instrumente i prednji sonar, a kojim se upravlja putem plotera uz prikaz koji se može podijeliti na više zaslona. Osim toga, naš ekskluzivni sustav OneHelm™ koordinira mnoge ugrađene nautičke proizvode drugih proizvođača te tako omogućuje potpunu i praktičnu kontrolu sustava kao što su sustavi za digitalno prebacivanje, osvjetljenje, stabilizaciju i još mnogo toga, a sve to putem zaslona plotera.

 

GPSMAP® 8410 ploter sadrži procesor vrhunskih performansi koji omogućuje brzo iscrtavanje karte, besprijekorno povezivanje, distribuciju videozapisa i još mnogo toga. Ugrađena Wi-Fi tehnologija omogućuje uparivanje s besplatnom aplikacijom ActiveCaptain® koja omogućuje pristup trgovini OneChart™, pametnim obavijestima1, podacima iz Garmin Quickdraw™ zajednice i još mnogo toga. Osim toga možete upravljati streamingom videozapisa s naše GC™ 100 bežične kamere i VIRB® akcijskih kamera. Na raspolaganju vam je i ANT bežična tehnologija koja vam omogućuje izravno povezivanje s našim quatix® nautičkim satom, gWind™Wireless 2 sondom i bežičnim daljinskim upravljačima.

 

Umreženi sonar, radar, kamere, mediji i digitalno prebacivanje mogu raditi neovisno ili se povezati s kontrolama SmartMode stanice. Uz SmartMode, sve je dizajnirano tako da vam omogući brz pristup potrebnim informacijama samo jednim dodirom, a te su informacije potrebne da vam olakšaju stresne situacije poput pristajanja plovila. Kako biste imali najdetaljnije, najjasnije i najkonciznije karte, GPSMAP®8410 sadrži proširivu memoriju za kupnju dodatnih karata kao što je BlueChart® g3 i BlueChart® g3 Vision s Navionics podacima. Karte sadrže i našu tehnologiju automatskog navođenja koja prikazuje predloženu rutu do odredišta2 na temelju specifikacija plovila. Ne morate satima stajati za kormilom. Opcionalni daljinski ulazni uređaj GRID™ 20 omogućuje vam da na intuitivan način daljinski pristupite cjelokupnom Garmin nautičkom sustavu i njime upravljate. Odlikuje se upravljačkom palicom koja se može okretati za 360 stupnjeva s rotirajućim kotačićem i gumbom za odabir koji omogućuju jednostavno kretanje kroz izbornike i postavke plotera te precizno upravljanje čak i u najgorim uvjetima.

 

Kako bi vam se omogućilo donošenje ispravnih odluka, funkcija Garmin SailAssist pruža ključne podatke i prikazuje smjernice za navođenje natjecatelja prije utrke, što vam pomaže u stjecanju prednosti. Ostale funkcije za jedrenje uključuju layline linije, poboljšanu ružu vjetrova, smjer i linije kopnenog kursa, podatkovna polja o stvarnom vjetru i klizač za morske mijene/struje/vrijeme. Mjerači vam omogućuju brz pregled potrebnih podataka kao što su kutovi stvarnog i prividnog vjetra, brzina i smjer morske struje, brzina stvarnog i prividnog vjetra, vodoravni i okomiti grafikoni i podatkovna traka s prilagodljivim poljima. Preuzmite aplikaciju ActiveCaptain na svoj pametni telefon ili tablet i upravljajte svojim nautičkim doživljajem gdje god se nalazili. Pomoću nje možete planirati putovanje, pripremiti ribolov, nadograditi softver, kupovati karte itd.

 

Preporučena maloprodajna cijena za GPSMAP 8410 model plotera iznosi 21.890,00 kn dok verzija

GPSMAP 8410 xsv je dobavljiva po cijeni od 23.490,00 kn.

 

Garmin

 

1 Kad se upari s kompatibilnim pametnim telefonom
2 Funkcija automatskog navođenja služi samo za planiranje i ne zamjenjuje postupke sigurne navigacije.