Foto: JK Guc / Leo Kvarantan

 

„Svi koji ste bili znate što vas čeka, a vi koji niste, blago vam se, jer ove godine ju namjeravamo napraviti boljom nego ikad. Lokacija Sali, Dugi otok, datum 6. travnja“ najavili su domaćini tradicionalne regate pune dragih ljudi, krasnih “brodica”, lipih riči i dakako puno smija…

 

Kad je riječ o Gladuši, kažu da je to najveselija regata na Jadranu, po pričama jedriličara, pa čak i novinara, jer osim same regate tu je nerijetko mnogo popratnog sadržaja, od Tovareće mužike, Sajma otočkih proizvoda, zanimljivih nagrada do lude zabave u večernjim urama.

 

Regata je i među prvim regatama takvog tipa, odvija se u prekrasnom arhipelagu, ruta je kratka, ali zanimljiva i svake godine dolazi sve više jedrilica. Umjesto brojeva na jedrilici koriste se stare “mudante” koje jedriličari moraju obući kako bi ih sudac mogao vidjeti na ulazu u cilj, a toliko je tu još zanimljivosti, koje se ne mogu opisati. Pogotovo atmosfera koja vlada taj vikend u Salima. Novost je u 2019. da će se jedriti pod tri klase: OPEN, ORC i JK GUC. Tko želi jedriti pod ORC-om, morat će se premjeriti prije, a feštu nad feštama organiziraju Fish Factory i Let 3.

 

„Svašta vam dodatno pripremamo, ali neka to bude iznenađenje, nadamo se da se ove godine vidimo u najvećem broju ikada. Željno vas iščekujemo, vaš JK GUC”, poručuju vrijedni organizatori događaja – spektakla.

 

Zadarski list