Foto: ISAF

 

Zadarski jedriličari Šime i Mihovil Fantela nisu se uspjeli plasirati u subotnji plov za medalju 10 najboljih posada klase 49er. Prvu europsku regatu sezone u Palma de Mallorci braća Fantela završili su na 16. mjestu nikada jače konkurencije od 107 posada.

 

Nakon odličnog prvog finalnog dana i ukupno petog mjesta, drugog su dana pali na 15. mjesto. „Nismo uspjeli pronaći ritam sa sjevernim vjetrom“ napisao je Šime Fantela. Na žalost, ista situacija je bila i u petak kada zadarski jedriličari nisu uspjeli izboriti bolje rezultate te su nakon 12 održanih jedrenja završili 16.

 

Zadarske jedriličarke u u klasi 49erFX regatu u Palma de Mallorci završile su na 35 mjestu. Prva regata sezone za Eniu Ninčević i Michaelu Zjenu de Micheli – Vittura nije bila za pamćenje. Prolaze u prvih deset imale su samo kad su jedrile u Srebrnoj skupini. Zadarski jedriličari od 15. travnja sudjelovat će na regati Svjetskog kupa u Genovi a idućeg mjeseca čeka ih Europsko prvenstvo u Weymouthu, mjestu olimpijske regate.

 

057info