Foto: Youtube

 

Više od 500 jedriličara međunarodne humanitarne organizacije Lions Klub iz Japana te Njemačke, Estonije, Albanije, Švedske i brojnih drugih europskih zemalja krenuli su put Hrvatske. Oni će ovog tjedna od 24. do 27. travnja sudjelovati na najvećoj ikad održanoj Lions regati na svijetu u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska. Na regati Jedrima protiv droge tako će 50 posada u četvrtak isploviti iz murterske Marine Hramina, a plovit će kornatskim arhipelagom.

 

Tradicionalna humanitarna regata simbol je prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima kojom je u proteklih 21. godinu prikupljeno više od 2.000.000 kuna i financirano 30 različitih udruga koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama.

 

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Lionsi Hrvatske organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji sa 1.230 članova svojim nesebičnim humanitarnim i volonterskim radom dali su i daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udrugama slijepih, invalida kao i mnogobrojnim pojedincima u nevolji. U Hrvatskoj su do sada financirani brojni projekti kao što je Očna banka, Centar za obuku pasa vodiča Silver, obnova osnovnih škola u Gunji nakon poplave, bolnice za bolesti dišnih organa u Crikvenici i brojni drugi projekti.

 

Morski.hr