Foto: Milivoj Mijošek / Glas Istre 

 

Jedna, ali vrijedna. Tako glasi rekapitulacija prvog dana Adris 44Cupa, prestižne regate svjetske turneje 44Cupa, koja se održava u Rovinju. U jedinom održanom jedrenju slavila je posada jedrilice Ceeref koja je bila najbolja i na prvoj stanici svjetske turneje koja se tijekom travnja jedrila u Crnoj Gori.

 

Sukladno najavama proslavljenog svjetskog jedriličara Eda Bairda, taktičara na jedrilici Peninsula Petroluem, u Rovinju je uvodnog dana Adris 44Cupa vjetar bio poprilično svojeglav. No, bez obzira na kratku odgodu starta i čekanje na regatnom polju, strpljenje se isplatilo. Bura je zapuhala i omogućila održavanje jednog jedrenja u kojem je Team Ceeref osigurao vodstvo u gradu podno Svete Eufemije. „Uvijek je lijepo regatu otvoriti pobjedom. Pogotovo što je prvog dana održano samo jedno jedrenje, a u ovako izjednačenoj floti jako je lijepo biti vodeći" ispričao je kormilar Igor Lah.

 

Rovinj i Adris kao dugogodišnji organizatori vrhunskih jedriličarskih regata oduševili su sudionike Adris 44Cupa. Podsjetimo, klasa RC44 treći je put u istarskom biseru. "Postao sam fan Rovinja jer je prekrasan kao grad i dobar za jedrenje. Obje su te stvari jako bitne. Uz novi sjajan Grand Park Hotel Rovinj i marinu koja je jako blizu ovo je stvarno destinacija za poželjeti" prokomentirao je kormilar na jedrilici Nika Vladimir Prošikin. Pobjednici America's Cupa, osvajači olimpijskih medalja i ostalih prestižnih svjetskih regata u Rovinju ostaju do nedjelje, 2. lipnja, kada će biti poznat pobjednik Adris 44Cupa.

 

Jutarnji list