Foto: ORCWORLD 2019.

 

U ponedjeljak, prije prvog starta na D-Marin ORC Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Šibeniku uvjeti nisu izgledali obećavajuće: hladnoća i kiša posljednja dva dana su se zaustavile i sunce je sjalo, ali je površina vode još uvijek bila staklasta. Prvog dana jedrenja svi su brodovi u jutarnjim satima isplovili na more kako bi započeli prvu regatu, 100 milja navigacije za koju je predviđeno 42 sata za njeno okončanje. 

 

„Prognoza zapravo izgleda dobro“ rekla je voditeljica ureda regate Ariane Mainemare i dodala: „Povjetarac će biti sa sjevera, ojačati i okrenuti sa sjeverozapada, a onda će s večeri biti slabiji prije nego što se ujutro preseli na jug. Imamo nekoliko mjesta gdje možemo odrezati završetak jedrenja ako vjetar postane preslab, ali za sada mislim da izgleda dobro“. Nakon jutarnjeg slabijeg vjetra i početnog odgađanja starta jedriličari su oko 11 sati napokon krenuli na dugu i napornu regatu koja obuhvaća otoke šibensog arhipelaga. 

 

Početak klase ORCA A kasnio je za jedan sat. Tada je vjetar napunio jedra s dovoljno sjeveroistočnog povjetarca kako bi se ova klasa odvojila na prvoj kratkoj vjetrovitoj strani prije nego što su krenuli na njihovu prvu oznaku i razgledavanje višestrukih pravaca i krugova duž stjenovite obale ispunjene otočićima zapadno od povijesnog gradića Šibenika. Samo nekoliko minuta u ovoj prvoj utrci, taktike i navigacija koje su provodili timovi bili su zanimljivi i različiti. Nakon što su napustili prvu plutaču s oznakama vremena, otok Tijat ležao je ravno na putu prema sljedećoj oznaci za skretanje u plič Čavlin. Svi brodovi klase ORC A krenuli su prema sjeveru kako bi napustili Tijat u zavjetrini, s TP 52 XIO Marca Serafinija koji je rano vodio, s Robertom Montijem TP 52 Air Blue bili su u bliskoj potjeri.

 

Za 47 brodova klase ORC B i 50 brodova klase ORC C, ipak, lagani pomak ulijevo potaknuo je obje flote da podijele staze oko Tijata, oko polovice u svakoj floti koja je plovila oko sjevernog i južnog kraja otoka. Kada se nekoliko milja prošao Tijat, povjetarac se pomaknuo lijevo, ali bio je previše mekan za one na jugu da se uhvate i prijeđu, dok su oni na sjeveru imali samo malo više pritiska s novim vjetrom unatoč smjeni. Vodeći oko drugog staze u pličini Čavlin gotovo dva sata u utrci bio je Roberto Reccanello’s First 40 2R nel Vento, a slijedio ga je Grand Soleil 43 B&C Blue Sky Claudia Terriera. U klasi ORC C, koja se okrenula novom oznakom, samo sedam minuta kasnije od klase ORC B, vodeći je bio Farr 30 Mas Que Nada, Frederico Aristo, skiperice Elene Schippers, s ogromnim 15-minutnim vodstvom na sljedećem brodu klase ORC C, Sugar, skipera Sandra Montefusca i dizajnera Mattea Pollija. Međutim, nakon 18 sati cijela klasa ORC C zaokružila je treću oznaku okreta nakon dugog popodnevnog jedrenja niz obalu do otoka Drvenik Mali i krenula dugim jedrenjem uz vjetar do četvrte oznake na otoku Blitvenici. Većina klase ORC B također je jedrila uz klasu ORC C, tako da je tijekom dana u skupini čak 97 brodova jedrilo uzduž obale uz Kanicu.

 

U međuvremenu je razred ORC A favorizirao boravak u blizini obale prije nego što je uzeo dugačak poligon za skretanje desnog bočnog brijega do oznake za skretanje Blitvenice, a oko 18.30 sati XIO je i dalje vodio flotu kako bi započeo peti okret niz vjetar prema južnoj obali na hridi Mulo. Odatle ostaju tri staze: još jedan dugi vjetar uz hrid Kukuljari, još dalje na sjever do otoka Visovca, a zatim na zadnjoj dugoj strani do cilja na otoku Zlarinu, nedaleko kanala, do luke u Šibeniku. Ako vjetar tijekom noći ne padne s plovidbenim uvjetima gdje je ugrožen cilj za 36 sati za najsporije brodove, tada voditelji utrke imaju mogućnost završiti regatu na dva srednja markiranja koja su oko 70 i 90 milja u utrci.

 

Šibenik IN