Sponzorirani članak

Foto: Brala

 

Plutajuća benzinska postaja koju je u lipnju ove godine u neposrednoj blizini trajektnog pristaništa u uvali Kosirača na otoku Istu  otvorila posedarska tvrtka Brala d.o.o.  opravdala jesvoju svrhu već u prva dva mjeseca postojanja. Odaziv nautičara je odličan, saznali smo iz tvrtke Brala, a svi redom hvale odličnu poziciju na sjecištu najatraktivinijih nautičkih ruta.

 

Na bezinskoj postaji svakog dana od 6 do 21 sat (uključujući i nedjelju) možete opskrbiti svoja plovila benzinskim i dizelskim gorivom. Na atraktivnoj lokaciji u zadarskom arhipelagu usidren je motorni broj „Gaj“, benzinska postaja specijalizirana za prihvat i opskrbu plovila koja će popuniti prazninu u opskrbi nautičara gorivom budući da u tom dijelu Jadrana, posebno u otočnom području, nema dovoljno benzinskih postaja koje osiguravaju opskrbu plovila u akvatoriju Zadra i Šibenika, posebno u vanjskom, otočnom dijelu.

 

Stoga u svoje GPS uređaje svakako upišite ove podatke:

44 16 46,5 N

14 45 24 E

 

zasigurno će vam trebati nađete li se u akvatoriju otoka Molata, Dugog otoka, Paga, Oliba, Silbe, Premude ili Vira. Uvala Kosirača svakako vam je najbliža pozicija za opskrbu potrebniim gorivom. Naime, otok Ist je sjecište brojnih atraktivnih nautičkih ruta, a sama luka Kosirača sa svojim karakteristikama pruža mogućnost  rada u gotovo svim vremenskim uvjetima, što drugim riječima znači da su plovila prilikom uplovljavanja i opskrbe gorivom sigurna dobro zaštićena od gotovo svih vremenskih nepogoda, što je vrlo važna pojedinost prilikom odabira benzinske postaje. Brod-benzinska postaja je privezan uz trajektno pristanište sa izrazito lakim pristupom i jednostavnim manevrom prilikom prilaska plovila.

 

Brala.33Plutajuća benzinska postaja tvrtke Brala radi od 6 do 21 sat svakoga dana, a nudi Eurodiesel i Eurosuper 95. Stalna tročlana posada broda-benzinske postaje poslužit će vas brzo i sa osmijehom, a račun za isporučeno godivo možete podmiriti gotovinom, svim vrstama kreditnih kartica te uz najavu i putem poslovnog računa  (predračuna).

 

Najavu dolaska svojim plovilom možete obaviti na broju:  +385.99/279 00 40

a više informacija o benzinskoj postaji možete naći na web sajtu: https://seapetrolstation.com

 

Iz tvrtke Brala potvrdili su da je brod-benzinska postaja s radom počeo u ponedjeljak 1. srpnja. Ističu da su izuzetno zadovoljni lokacijom koja je nezaobilazna na ovom dijelu Jadrana, a koncesija je potpisana na 10 godina, te im je namjera omogućiti opskrbu plovila gorivom tijekom čitave godine, a ne samo u tijeku nautičke sezone. „Ploveća benzinska postaja je naš dugogodišnji projekt koji je napokon zaživio. Ideja vlasnika koja je od početka nailazila na otpor i u kojoj nitko nije vidio potencijal preživjela je samo zahvaljujući njegovoj upornosti. Za zemlju s ovakvom obalom,sa  razvijenim nautičkim turizmom, ovo nije luksuz već prijeka potreba. Voda za otoke život znači, ali i gorivo je postalo nedostižna želja – skupi sport za domaće stanovništvo ali i za naše goste. Nadamo se da smo savladali sve vjetrenjače i da ćemo imati priliku dokazati da ovo nije samo nečija fiksacija već poslovni potez vrijedan spominjanja“ objasnio je direktor tvrtke Brala d.o.o. Goran Golem.

 

Nautica Portal