images 13-metarska ribarica „Sandokan“ potonula je u četvrtak ujutro oko 9.30 sati između otoka Ilovika i Silbe zbog prodora mora u trup. Dvojicu pothlađenih ribara, braću A. Š. i A.Š. u moru su pronašli M.M. i M.M. s plovilom oznake 868 ML. Ribarica je potonula na dubini od oko 30 metara, prenosi Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ribare je po dolasku na otok Lošinj preuzela ekipa hitne medicinske pomoći te su odmah prevezeni u bolnicu, a osim pothlađenosti, stanje im je za sada stabilno. Temperatura mora iznosila je oko 13 celzijevih stupnjeva, a ribari su u hladnom moru bili oko 45 minuta.

O prodoru mora i nemogućnosti plovidbe ribari su obavijestili prijatelje, koji su odmah isplovili prema njima, a na poziciju oko 2,5 nautičkih milja sjeverno od svjetionika Veli Brak upućena je brodica Lučke ispostave Mali Lošinj. U potragu se u međuvremenu uputio i brod „MEC“.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja o slučaju je obavijestila i posadu broda zadarske lučke kapetanije koji su bili na putu prema Silbi. Za sada nije poznato što je uzrokovalo prodor mora u plovilo.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture

http://www.mppi.hr/default.aspx?id=9624