Finski integrirani sustavi budućnosti

Q Display Q216 diagonalNext Fourova serija Q Experience osmišljena je kako bi formirala jedinstveni integrirani sustava koji brodograditelji mogu prilagoditi tako da nudi točno ono što vjeruju da će najbolje odgovarati svakom od njihovih modela. Ova prilagodba može uključivati određene izglede zaslona i nizove podataka, omogućavajući tako proizvođaču usklađivanje s vlastitim brandingom. U tom pogledu koncept ima više zajedničkog s automobilima nego s brodovima. Osim vrhunskih sustava, kao što su Harman/Kardon ili Bowers & Wilkins audio sustavi, koje BMW nudi kao opciju, više nismo rutinski naviknuti da u svojim automobilima vidimo opremu s brandingom nekog trećeg proizvođača. takav trend proširuje se i na plovila.

Q Display Q2 application stackSustav Q Experience sastoji se od tri ključna elementa - Q Panel zaslona osjetljivog na dodir, u formatima od 10 inča, 16 inča i ultra širokog (modeli 210, 216, & 210D), daljinske upravljačke jedinice, digitalnog preklopnog sustava i mobilne aplikacije. Tu je i integrirana funkcija nadzora nad brodom i zaštita od krađe koja se povezuje na 4G mreže, plus daljinsko upravljanje grijanjemSukladno tome, nudi potencijal za prilagođeni i integralni pristup koji pokriva i navigaciju i rad svih elemenata sustava broda.

Ovaj koncept prvo su prihvatili graditelji motornih plovila, ali zasigurno je samo pitanje vremena kada ćemo to vidjeti na novim jedrilicama. Izvršni direktor Niklas Ohman kaže da su cijene "prilično konkurentne" u usporedbi s većim konkurentima. Također ističe da je sustav dizajniran za što jednostavniji postupak ugradnje, smanjujući tako troškove rada za graditelje brodova, ali isto tako i za kupce, kojima se funkcionalnosti sustava mogu jednostavno naknadno prilagođavati.

Više informacija možete pronaći na stranicma finskog proizvođača The Q Experence.

Nautica portal