skola jedrenja za "odrasle"

Autor Zummo, Srpanj 27, 2015, 07:35:41 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Zummo

Hellou ekipa,

Zna li neko organizira li tko oaim ulter skolu jedrenja na krstasu u Splitu. Znaci osnove jedrenja za odrasle. Sve sta vidim je za djecu, a imam jedno 20g previse :-o
U ostri ima koliko oces toga, ali u st koliko sam vidio jedino ultra i u sezinibtraze arm&leg&kidney (5dana 890eura), takobda trazim dalje pa ako neko nesto zna slusam :)

dmeter

Citat: Zummo  u Srpanj 27, 2015, 07:35:41 POSLIJEPODNE
Hellou ekipa,

Zna li neko organizira li tko oaim ulter skolu jedrenja na krstasu u Splitu. Znaci osnove jedrenja za odrasle. Sve sta vidim je za djecu, a imam jedno 20g previse :-o
U ostri ima koliko oces toga, ali u st koliko sam vidio jedino ultra i u sezinibtraze arm&leg&kidney (5dana 890eura), takobda trazim dalje pa ako neko nesto zna slusam :)
šta te zanima.moga bi ti ja dati te?aj ako si blizu Splita.

spich

e pa to traženje škole jedrenja za odrasle mi je smiješno. Ja da neznam ovo malo jedrenja. vjerovatno bi zagnjavio nekoga tko zna, da mi objasni u par dana preko zime. još bi skupio par ljudi i nek napravi to kako treba. kad sam ja išao u školu jedrenja, prvi mjesec smo samo radili teoriju. upoznavanje sa dijelovima barke, ?vorovi, ne samo znati ih napamet vezati, nego i gdje se koji koristi. a onda fizika jedrenja, da ti je jasno zašto barka ide i kako se trimaju jedra. Tek onda u barku. Danas svi rade škole jedrenja za odrasle tako da te strpa na barku i onda kaže, sad digni ovo, sada ono i tako ti sjediš prvih 10 puta a da ti nije ništa jasno. Ljudi nebi vjerovali da preko zime mogu nau?iti, na kraju (kopnu), toliko dobro jedriti, da kad na ljeto nakon tri treninga na barci mogu samostalno odjedriti regatu i biti u prvoj polovini natjecatelja. Sve što treba znati o jedrenju se u pravilu u?i na kraju. A na barci se samo stje?e iskustvo u nepredvi?enim situacijama. I onaj tko ne analizira svoje svako jedrenje na barci, kao da nije ni bio tada. Ono najbitnije, ako nemaš nikoga tko ?e ti se posvetiti i nau?iti. Odeš na te?aj za klince, tamo bi se trebale u?iti osnove, ali vidim da moje klince su strpali u optimista, a usput nešto na kraju objasne, to nije nikakva škola, nego nešto što bi rekli, "mora se odraditi" zbog novaca iz op?ine.

narog

Citat: spich  u Listopad 10, 2015, 04:00:02 POSLIJEPODNE
...  to nije nikakva škola, nego nešto što bi rekli, "mora se odraditi" zbog novaca iz op?ine.

Mislim da je glavni problem u Hrvatskoj upravo to što je ve?ini tih jedrili?arskih klubova jedina svrha trošenje op?inskog/državnog/kojeg god novca. Popularizacija jedrenja sigurno nije. Osobno sam se prije koju godinu raspitivao u više klubova o mogu?nosti jedrenja - dakle te?aj, najam jedrilice, ?lan posade, mali od palube šta god, novac nije problem, samo da se jedri. Odgovori su bili uglavnom - ti si star (sada imam 38 g.), ako nisi do sada jedrio kasno ti je sad po?injati, nemamo mi ništa za starije, to je za djecu i sl.

Samo za primjer navodim iskustvo iz Dublina, tamo je nekoliko klubova i na upit može li se do?i u klub, u?laniti i jedriti ljudi oduševljeno nude bezbroj mogu?nosti - jedino što trebaš imati je volja za jedrenjem, sve ostalo ?e se riješiti. Klub ima cijelu flotu razli?itih dinghy-a i par velikih jedrilica slobodnih za korištenje.

Kod nas je problem, pretpostavljam, zbog stanja u državi generalno pa tako i ti klubovi služe za uhljebljivanje i kr?mljenje tu?ih para. Rado bih volio da griješim.

Što se ti?e Zummovog pitanja, pretpostavljam da je ?ovjek u situaciji da bi  htio jedriti a nema iskustva i jedrilicu ni prijatelje koji jedre - pa logi?no je razmišljati o klubu i te?aju. Iz svog iskustva Zummo mogu ti preporu?iti da pro?itaš sve što na?eš o jedrenju, kupiš manji polovni dinghy za 1 000 eura i sam lagano...  :icon_thumright:
Shiver me timbers

dmeter

Ja mogu dati po?etni te?aj iz jedrenja. ako se skupi 5-6 ljudi tada mogu uz mene uzeti i jednog da održi napredne regatne te?ajeve.fleksibilan naravno šta se ti?e vremena.a i jedrilica je niti mala niti velika 12 metara.za ove sa kontinenta njih 6 bi moglo i spavati na brodu. recimo petak-subota-nedilja

Tiha?

dmeter, ovako kako si napisao se meni pokazalo jako dobrim.

Volim i ina?e ?itati, pa sam pro?itao koješta o jedrenju. To što sam pro?itao mi je postalo jasno tek nakon što sam zajedrio.
Na primjer, kad sam ?itao, nisam nigdje vidio da piše (vjerojatno sam zaboravio da sam pro?itao) da trebam okrenutu brod u vjetar, da bi digao jedro. :-)

Dobitna kombinacija je do?i na brod u ?etvrtak nave?er, spavati, ujutro odjedriti, vratiti se u nedjelju u lu?icu i nakon kasnog ru?ka oti?i doma.
Barem za mene, jer me u to vrijeme zanima jedino brod i biti na brodu. Možda je nekom draže da spava u luci i ide u restoran na ve?eru.

S tim da sam išao sam (jedini ?ak) i vjerojatno ?u još i?i sam, jer iako je Zagreb s ovim dodatnim cestama do mosta na Krk prakti?ki postao grad na moru (ne ra?unam one koji drže jedrilice u Splitu, pa imaju godišnje karte za avion, njima je bio i prije), nema baš nekog interesa odraslih osoba.

spich, sad više nismo u socijalizmu. Udruge mogu dobiti sredstva ako se bave radom s mladima i to je to.
Ako imaš udrugu koja ne radi s mladim, možeš dobiti sredstva za programe za koje grad/županija smatra da daju neki doprinos zajednici.
Tajnik sam jedne udruge i imam neku svoju povijest rada u više udruga, naravno da u svim gradovima nije isto, da se u udrugama koje vrte neku ozbiljnu lovu vjerojatno dešava koješta, ovo što sam napisao je moje osobno iskustvo.
Bolje je biti bez ga?a na plaži, nego raditi u odijelu...

Zummo

Jel neko zna, jel se sta promjenilo od prije 2g :o
@dmeter jel ponuda jos stoji i di se nalazis (moze na PM)

dmeter

Citat: Zummo  u Siječanj 22, 2017, 09:06:19 POSLIJEPODNE
Jel neko zna, jel se sta promjenilo od prije 2g :o
@dmeter jel ponuda jos stoji i di se nalazis (moze na PM)
Kolega mi sad aktivno trenira sina za prvenstvo mogu ga pitat,osnove mogu ja napravit.napredno nije loše sa regatierom.

Zummo

skipper_zg

Radim ja školu u Istri na Beneteau Platu 25 + spavanje u apartmanu uklju?eno + idemo na dosta pašta fažol i ostalih regata na kvarneru i Istri za naprednije.

Isto sam za sve kombinacije i dogovore za vikende i sl. ina?e sam u ZGB pa idemo ?esto za vikende do Istre ?etvrtkom ili petkom ujutro do nedjelje (2h vožnje).

Baš sam s kolegom ju?er raspravljao kako stalno tražimo ?lanove posade za vikende i za regate i kako je op?i problem što su ljudi postali gotovani i da bi otišli na jedrenje osim pismene molbe to bi trebalo biti u 8 mj. + da ih ništa ne košta i po mogu?nosti da je jedrilica neka luksuzna i tako dalje da ne nabrajam.

Stalno tražimo ljude i stalno su isti problemi uvijek je teško skupiti ekipu.

http://www.luxuria-adria.com/hr/skola-jedrenja.html

Pozdrav
Škola Jedrenja, Regate - Najam brodova

www.sailing360.com

www.jkrudar.hr