Rodijak mi ima sudar svojim brodicem

Autor zdravko dren, Kolovoz 16, 2011, 03:17:39 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pelig

Evo, novi slučaj:

Na Županijskom sudu u Rijeci u ponedjeljak je donesena nepravomoćna presuda kojom je 31-godišnjak Dino Dokoza Nikpalja osuđen na godinu i pol zatvora. Sudska odluka uslijedila je nakon incidenta u kojem je gliser kojim je upravljao Dokoza Nikpalj udario 20-godišnju Austrijanku Verenu Heinz. Heinz je u trenutku nesreće bila propisno označena crvenom bovom dok se plivajući vraćala na obalu. Udaranje elise glisera nanijelo joj je teške ozljede, te je prevezena u KBC Rijeka, gdje je nažalost preminula.
Prema zakonu, minimalna kazna za ovakvo djelo iznosi tri godine zatvora. Unatoč tome, sud mu je izrekao kaznu zatvora manju od minimalne. Sud je uzeo u obzir olakotne okolnosti poput njegove dosadašnje neosuđivanosti, suradnje s pravosudnim organima, iskrenog kajanja te obiteljske situacije.

Sudskog vijeće je predvodila sutkinja Ika Šarić. Mediji su ju nazivali 'čeličnom lady riječkoga suda' ili 'riječkom heroinom' nakon strogog suđenja protiv generala Mirka Norca kojega je osudila na sedam godina zatvora.