Trokril 21

Autor ziga8, Veljača 11, 2014, 08:55:44 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ziga8

Ima li itko iskustva z ovim brodom? http://www.trokril.com/koncept.php
Izgleda dosta zanimiv, i prodaju eksponat za 15kâ,¬ šta mi se ?ini dosta dobra cijena. Tražim nešto brže od jedrilice pa da može i preno?iti.
Ovdje je još video, izgleda dobro: Trokril 21, Lago di Garda, spring 2011

marin

Zanimljiv trimaran zato što ima mijesta za spavanje,jako malo i sku?eno. Rig bi trebalo doraditi, sad se ne sje?am zašto ali nešto nije bilo u redu s njim, mislim tenzija na prednjem štraju. Cijena mu je previsoka po mom mišljenju.Ako dobiješ prikolicu i sva jedra i konope ja bi dao 10 ili 12kâ,¬.

matoi

ziga8

Najviše me interisira da je lakši za transport i da imaš više mijesta tijekom dana kad jedriš. @marin; Kakve hitrosti ste stigli na jedrenju, jel dosta brži nego jedrilica iste dužine? Jer nikad nisam jedrio višetrupca (nadam se da ?u uskoro) ali vidim da putovalna brzina oko 10kn i više nije ništa neobi?no?
Hvala!

marin

Puno je brži nego jednotrupac te dužine. Mislim da je postizao brzine preko 15kn na jednoj Fiumanci ali je bilo dosta vjetra. Do nedavno sam imao jedan sli?an mali trimaran ( Magnum 21 S ) i sa njim smo jedrili 17kn a brzine od 8kn do 13kn na 15 vjetra, su uobi?ajene.Sada imam Farriera 22 R i ako želiš probati jedriti na njemu javi se na ljeto. I Magnum ?e uskoro u more pa se i to može dogovorit s novim vlasnicima.

Darko

pogledao sam njihovu stranicu, i nije mi jasno jeli se mogu sklopiti plovci na moru ili ne? Ovo je vrlo bitno da li se može vezat u neku lu?icu ili porat izme?u brodova, odnosno koliko je to lako izvedivo na moru. 

marin

Može se sklopiti na moru, ali to je skroz nebitno vjeruj mi godinama imam trimarane.

Darko

bitno je ako držiš brod u lu?ici u moru izme?u drugih brodova....

marin

Ako imaš takav vez onda je bitno.

ziga8

Farrier 22R stvarno izgleda opasan trimaran:) Ali gledam, da su tek po?elu s produkcijom...ti si nabavio kit? Ako možeš re?i, kolko te sve koštalo, ono od oka, hvala.
Pa hvala na pozivu za jedrenje, stvarno bi voleo pokušati, a gde se nalaziš? Ja imam vikendicu na Krku..