A - Class

Autor hidrotherapy, Veljača 16, 2014, 08:28:12 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

hidrotherapy

Da ne bih ja puno pametovao predstavljaju?i ovu izuzetno atraktivnu, ali i zahtijevnu klasu, prepusti?emo to Nathanu Outteridgu( olimpijski prvak u 49er, svjetski prvak u Mothu, kormilar na Artemisu AC72). Ina?e, ova mi je klasa super jer ideš sam bez da ikoga moliš da ide s tobom, a na kraju se izguštaš bolje nego da vas je bilo deset.
Jedino treba napomenuti da je ovo izvedba s full foilovima i krilcima na kormilima, dok je standardna verzija za zakrivljenim kobilicama koji isto stvaraju uzgon, ali ne dovoljan da dignu oba trupa iznad vode.

2014 A-Class Worlds - Nathan Outteridge Explains Foiling A-Class

hidrotherapy

Završilo je svjetsko prvenstvo u A- Class.
Novi prvak je australski natjecatelj Glenn Ashby.

A Class World Championship 2014 - Day 4

daco

Kad bi u HR bilo bar 5kom da se mogu vozit regate ja bi odmah pustio surf (barem varijante do 25cv) i trazio polovnu A klasu. Nevjerojatno mi je da tu nema interesa za ovako dobru igracku. Preko,u Italiji, ih ima puno.
Jest da imam lahkih 96kg pa bi tesko bio konkurentan...
5,5...6....6,5...7...8,9,9.5,10slikaaj!

hidrotherapy

A za što kod nas ima interesa?
Op?enito, kad su katamarani u pitanju kod velike ve?ine Hrvata neka vrsta averzije. To je uglavnom zato jer nikad nisu niti probali. Kojeg god jedrili?ara sam provozao na katamaranu nije se mogao na?uditi koliko je stabilan i kako jaaako dobro ide. A ovo je još bolja stvar jer možeš i?i sam.  :blob7:

skodra

Za sad koliko znam kod nas ima 2 A klase. Jedan je Sandijev Bimare kojeg nikako da sredi, a drugi je Marstrom 2004 u Betini.
Imamo u planu nabaviti Bimare xj ili Flyer II za sezonu 2015.
Mi smo oformili F18 klasu, za sad imamo 5 brodova i još dva su na vidiku. Tko želi pravo jurcanje kod nas slobodno neka se javi.