Novi Postovi

#21
Općenito / Odg: VESLANJE
Zadnji post by pelig - Studeni 22, 2023, 07:59:18 PRIJEPODNE
Dvije dobre vijesti;

- obalno veslanje je uvršteno u program olimpijade 2028 u Los Angelesu;
- u Omišlju je u organizaciji domaćeg VK Glagoljaš i VK Jadran iz Rijeke organizirana prva hrvatska regata u obalnom veslanju.

izgleda da se Omišalj profilira hrvatska baza za obalno veslanje, što je vrlo pohvalno. S druge strane, tužno je da HVS nema nikakovog interesa za taj lijepi sport i na morske veslače gledaju kao na nekakovu smetnju. Čak nisu niti usvojili pravila natjecanja iako su je prijevod pravila Svjetske veslačke federacije dostavio Andrej Smilović još pred pola godine. U stvari ništa čudno, kad se sjetimo što su napravili našem četvercu na pariće pred godinu, dvije.
#22
Općenito / Odg: Ratne mornarice drugih ze...
Zadnji post by pelig - Studeni 13, 2023, 10:09:56 PRIJEPODNE
Neumorni su; Sada, preko vikenda su potopili Rusima dva desantna čamca klase Srna. Znači, kad su Rusi povukli sve velike brodove, sad im uništavaju i one preostale male. Inače ti desantni čamci klase Srna su otprilike duplo veći, duplo brži i sve dvostruko bolje u odnosu na svima nam znane desantno jurišne brodove na popisu JRM i HRM. Takovi, 30 čvorova brzi desantni čamci bili su značajan adut u rukama ruske mornarice i prijetnja Ukrajincima. Sada više nisu.
#23
Regate / Odg: Zvijezda-Stela
Zadnji post by pelig - Studeni 13, 2023, 07:27:33 PRIJEPODNE
Mislim da im je to i sada bilo jedno od tri moguća regatna polja.
#24
Regate / Odg: Zvijezda-Stela
Zadnji post by Strici - Studeni 10, 2023, 10:11:21 POSLIJEPODNE
Ja bio nekad sudac. Plovilo se uglavnom Stelama DISTRIKT  na potezu između Splita i Čiova :thumbsup:
#25
Regate / Odg: Zvijezda-Stela
Zadnji post by pelig - Studeni 09, 2023, 11:33:43 PRIJEPODNE
Prošli tjedan je održano prvenstvo hrvatske u klasi Zvijezda. Sedam posada, uglavnom sve Mornareve, koji je i organizator, na čemu im čestitam. Pobjednici Tonči Stipanović/Tudor Bilić.
#26
Općenito / Odg: Ratne mornarice drugih ze...
Zadnji post by Eventum - Studeni 08, 2023, 08:50:25 POSLIJEPODNE
Citat: pelig  u Studeni 07, 2023, 08:53:17 PRIJEPODNESamim time ispada da Rusima niti jedna luka na Krimu nije sigurna za smještaj ozbiljnijih brodova.

A ineka je tako!
#27
Općenito / Odg: Ratne mornarice drugih ze...
Zadnji post by pelig - Studeni 07, 2023, 08:53:17 PRIJEPODNE
I dok se mi s IP brojevima, Ukrajinci ne posustaju. Koliko vidim prošli su tjedan novu raketnu korvetu Askold, koja se tek opremala za prvu plovidbu. Inače ta je korveta trebala biti naoružana s 8 lansera za Kalibr rakete. Sad može direktno u otpis. Dodatno ponižavajuća za Ruse je činjenica da je korveta bola u Kerču a to je onaj grad na Krimu koji je najudaljeniji od Ukrajine. Samim time ispada da Rusima niti jedna luka na Krimu nije sigurna za smještaj ozbiljnijih brodova.
#28
Vaša plovila / Odg: Bayliner 2052 Cuddy Cabin
Zadnji post by zagor - Listopad 23, 2023, 01:16:05 PRIJEPODNE
Povratak do luke Pefki.


#29
Povijest pomorstva / Odg: "PREMUDA"
Zadnji post by pelig - Listopad 10, 2023, 08:51:29 PRIJEPODNE
Jadrolinijin brod »Tijat«, nakon 68 godina službe je zahvaljujući širokoj građanskoj inicijativi okupljenoj u grupi »Tijat u srcu« te podršci Šibensko-kninske županije prodan za nekih 30 tisuća €. Novi vlasnik broda je Šibensko-kninska županija, koja planira napraviti ploveći muzej, ali koji će i dalje biti u funkciji prijevoza putnika.

https://www.novilist.hr/rijeka-regija/otoci/tijat-ipak-nece-u-rezaliste-vrijedni-brod-trebao-bi-dobiti-novu-funkciju-do-iduce-turisticke-sezone/

Iz teksta jedna velika istina:
Za »Galeb« se vežu i političke konotacije, a mi to ne želimo i one su bespredmetne kad su brodovi u pitanju. Po meni je jedina greška kod »Galeba« to što neće ploviti, jer tada prestaje biti brod i postaje samo zgrada kraj obale. »Tijat« će ploviti, što je nama bilo iznimno važno
#30
Općenito / Odg: Ratne mornarice drugih ze...
Zadnji post by Strici - Listopad 07, 2023, 05:40:29 POSLIJEPODNE
Da cudno je. Ja imam drugih vaznijih poslova; problema da tako kazem nego da se bakcem s IP brojem koji je vjerojatno od nekog naseg bivseg clana blokiran.
Kako god i ako? Neka se i bolesni umovi bar nekako zadovolje🤣
Mozda si time mogu pomoci; ali onda neka mu stanje bude bolje🤣