Nasukavanje Kraljice mora

Autor Maestral, Ožujak 05, 2021, 07:52:09 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Maestral

U 08.25 sati prilikom isplovljavanja, nakon remonta u Brodogradilištu Punat na otoku Krku, nasukao se školski brod 'Kraljica mora', priop?eno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Brod se nasukao prednjim dijelom trupa na pjeskovito morsko dno na samom izlazu iz plovnog kanala Puntarske drage. Nadolaskom plime u popodnevnim satima, brod 'Kraljica mora' odsukao se vlastitim pogonom.

Mali od portala

kako i prenosimo na https://nautica-portal.com/nautica-portal-com/kratke-vijesti/2470-nasukavanje-skolskog-broda-kraljica-mora, radi se o školskom brodu tipa “loger”, motorni jedrenjak s dva jarbola, duljine 35 metra, širine 8,55 m, gaza 2,65 m. Može ukrcati 28 u?enika/ studenata, 4 nastavnika i 7 ?lanova posade. Ima težinu 298 bruto tona i brzinu od 6, odnosno 11 ?vorova, ovisno o tome plovi li na jedra ili s motorom. Izgra?en je u ožujku 2010., a stajao je 35 milijuna kuna.

pelig

Da je isplovljavao na jedra, to bi bilo razumljivo i prihvatljivo. Ovako , to je samo još jedan tužan detalj u siromašnoj povijesti tog broda.