Zasto placamo pitku vodu tako skupo?

Autor zoran-zg, Veljača 09, 2010, 02:49:12 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zoran-zg

Eto kao sto i sami naslov kaze.
Mislim da smo proslo ljeto utocili u brod jedno oko 1500 litara vode,i naravno stedili smo ju.Pranje suda sa morskom vodom ispiranje sa slatkom,minimalisticki,tusiranje isto tako,minimalisticko ali brate mili platili smo tu vodu ko u Zagrebu za 6mj.

Tin

To sam se i ja pitao.. zasto litra vode kosta kao kubik....

Dario

Ana

malim dijelom i zato jer su na otoku pa im je voda ograni?ena
Part of me is angry, part of me is proud...the rest of me is drunk!
....

Tin

Ajde na nekim otocima gdje je problem s vodom, ali svugdje je skupa voda da je ides tociti u brod.

Ana

pa kažem "malim dijelom". ?uj ,meni nije skupo, ja doma pla?am vodu po istoj cijeni kao ovi na Silbi, tako da je meni to "normalna" cijena
....

Quarnery

Trenutno je voda na otocima skupa . Za par godina biti ?e nemogu?e dobiti vode bez obzira na cijenu.
Živim u mjestu gdje još uvjek nema vodovoda. Onaj tko vodovod ima nemože zamisliti kolika je vrijednost pitke vode.
Srce me boli kad u marini ili luci gledam posadu kako pere brod nakon što napuni tankove.
Teško je pri?ati o tome s nekim tko nije doživio da mora gledati u šternu, koliko ?e još dana mo? izdržat s tom vodom jer je suša. ?ekanje na red za kamion cistrnu( koji je i onako skup kao tih šest mjeseci u Zg-u) traje tjednima.

Tin

Citat: Ana  u Veljača 09, 2010, 05:49:14 POSLIJEPODNE
pa kažem "malim dijelom". ?uj ,meni nije skupo, ja doma pla?am vodu po istoj cijeni kao ovi na Silbi, tako da je meni to "normalna" cijena

Ali ne placas doma vodu kao kad je hoces negdje utociti u brod. Mislim da se o tome radi. Ne znam sad tocno, ali znam da punjenje tanka vodom (ako dodjes negdje gdje nisi na vezu tipa benzinska) s 200L vode kosta ko 5m3 vode iz vodovoda ako se gleda komunalna cijena.

Ana

meni je 18kn/m3 pa ti vidi :)
nebitno, samo mislim da je NA OTOCIMA voda skupa jer skupljaju kišnicu i pla?aju skupu vodu koja im se cisternama vozi na otok pa nabiju cijenu da te "natjeraju" da štediš (npr da ne pereš brod). zašto je na kopnu cijena vode tako skupa, ne znam. valjda je to isto kao cijena vide u željezari i cijena vide u du?anu nauti?ke opreme - imaš za brod pa imaš i za skupu vodu. a šta kažeš npr. na cinestar - 0,5l vode košta 11kn!!!
....

Quarnery

Na kopnu voda nebi smjela biti skupa.
Mi doma?i dobro znamo da je po sezoni voda i onako reducirana i da se plovila ne peru pitkom vodom.Gosti pak misle da su kupili pola države.E sad bi tu trebalo pristupiti diplomatski i pristojno jer na nekulturu se može djelovati isklju?ivo kulturnim pristupom.
Opet su to naša posla. De?ki, koji napla?iju vez i paze na upotrebu crijeva  odmah bi trebali zaustaviti one koji peru plovilo no najlakše je bezobrazno poskupjeti vodu i riješili su problem nadzora. ani42 Ista im je pla?a ali je manje posla. hili99