Nova marina u Veloj luci

Autor Maestral, Listopad 29, 2020, 02:48:24 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Maestral

Svi, koji smo u više navrata bili u Vela luci sa svojim brodom znamo kako zna biti neprijatno vezivanje na rivu kada puše, naro?ito u buri ili zapadnom vjetru. Nagledao sam se ?arteraša i njihovih puno puta i smiješnih situacija u pokušaju da se vežu. Eto, Velolu?ani su do?ekali svoju marinu i kraj jada za neiskusne nauti?are. Sve u redu, samo što mi ta marina nikako estetski ne "sjedne", za moj ukus valobran je malo previše "futuristi?ki" dizajniran, pomalo je oblikom predominantan u veduti vale. Prosudite sami.

https://www.youtube.com/watch?list=PLv-JAAj0kRMg8aghL8H5x8cXRi_Rb_HgI&v=azZklXJai6k&feature=emb_logo

zagor

Nekako je valobran u obliku latini?nog slova "S". Da je ispravljeniji, više bi bilo mesta unutar prostora marine, ali možda to baš tako treba zbog ublažavanja udara jakog vetra, pa ?e beton manje trpit i sl. No, mogu?e je da i nema veze snavedenim, ve? da je u pitanju samo  dizajnersko rešenje inžinjera koji preferira futuristi?ki stil. U svakom slu?aju, slažem se da je malo dominantniji u odnosu na celinu.

U suštini marina je lepa i korisna,  i drago mi je što ?e nauti?arima olakšati uplovljavanje po snažnim vetrovima.