HIR 3 - još par rije?i

Autor Mali od portala, Prosinac 20, 2020, 08:25:01 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

bakula

Koliko ja znam i ako u medjuvremenu nisu promijenili zakon ne mozes.

Brodicom u podru?jima plovidbe I i II mora upravljati osoba osposobljena za voditelja brodice kategorije C, a na plovilu obvezno mora biti i ?lan posade osposobljen za voditelja brodice kategorije B.

vex

cudno, jer pratim neke ljude na face-u sto solo jedre po svijetu pa mi nije jasno kako sad to?

bakula

Pa ako su nasi ljudi, valjda tako kako sam ti vec napiso, izadjes iz Hrvatske i vise nemas problema.
A ti sto plove, sto ih pratis, mozda su oni otisli kad su dobili dozvole, a 5 godina do produljenja dozvole ima dosta jedrenja pa mozda se planiraju vratiti prije nego im istekne.
Ne vjerujem da su otisli 2 mjeseca prije nego im treba produzit.

Na kraju krajeva, ako ih pratis na face onda ih pitaj kako uspjevaju i sa kojim dozvolama. Oni ce ti to naj bolje reci i to iz prve ruke.

vex

poslao upit jednoj zeni koja solo jedri po svijetu,nadam se da ce mi odgovoriti,cim odgovori napravim copy paste poruke ovdje.
(koliko sam mogao primejetit na njezinoj web stranici ona je nizozemka,jer joj stranica ima opciju biranja jezika ENG i NL,pa zbog toga pretpostavljam da sam u pravu)

ako jos netko cita ovo a zna nesto vise o tome,nek slobodno napise,svaka info dobro dosla. :)

bakula

Hebi ga, ja u klin ti u plocu, ja mislio ti pises o nekim nasim a ono nizozemci. Okle ja znam sto nizizemcima treba za solo jedrenje ali se nebih cudio da im nista ne treba a ako im i treba sigurno im ne treba produzivat a pogotovu ne lijecnicki.

A mozes i googlat, evo, ja sam ovo upiso

" Do you need a boating licence in the Nederland?"

I evo sto sam dobio......

You don't need a boating license or any boating experience for boats up to 15 meters.

------------------

DUTCH BOATING & SAILING LICENSES

You do not need a license to operate a leisure boat smaller than 15 meters unless it is equipped with a motor capable of going more than 20 knots per hour. A license is required for boats longer than 15 meters…

-----------------

Dutch Sailing Licences

No licence is required to skipper a boat which is less than 15m in length and not capable of speeds over 20 kn per hour as long as the trip is not commercial.

Sad sam bolje procito ovaj tvoj post povise ...

"cudno, jer pratim neke ljude na face-u sto solo jedre po svijetu pa mi nije jasno kako sad to?"

I cim si napiso ....SOLO JEDRE po SVIJETU mogo sam odma znati da nijesu "nasi", jer nasim je naj vece nauticko dostignuce otic do prve ponte eventualno do prvog otoka.

Nasi ne izlaze ni iz Jadrana a kamo li da solo jedre po svijetu.

pelig

Citat: bakula  u Siječanj 28, 2021, 07:17:15 POSLIJEPODNE
Nasi ne izlaze ni iz Jadrana a kamo li da solo jedre po svijetu.

Dobro si to napisao. Ja bih samo još dodao da naši ne jedre solo ni po Jadranu (?ast ponekom izuzetku).

Mali od portala

Zašto bi solo jedrili ako imaju kumpanju?  ^-^

jazmi

[/quote]

Dobro si to napisao. Ja bih samo još dodao da naši ne jedre solo ni po Jadranu (?ast ponekom izuzetku).
[/quote]

Bilo je dosta Hrvata, možda neki samozatajni i sad jedri...

Uostalm, mi smo kupili Ticu od de?ka koji je s njom bio do Madeire.

Ima jedan Slovenac trenutno koji jedri oko svijeta ?ini mi se ali ne mogu sad na?i link.

A ovi su krenuli s elan 31
https://pojalabanda.com/t/stabo-elan-31-odplula-v-svet/309/25

A ja sam kupio Ticu od Hrvata koji je s njom bio do Madeire ali dalje nije išao.

bakula

Mozes mislit, cak do Madeire. Znas li ti da svake godine 300 Britanaca prelazi Atlantik do Kariba a djeci od 16 godina je zabava otic do Cherbourga ili Roscoffa.

Koliko odraslih a kamo li djece jedri do italije a kamo li do Krfa, grckih otoka, sicilije, malte.

Nemoj mi samo rec nase more je naj ljepse na svijetu pa zato nemaju potrebe.

Maestral

Citat: bakula  u Veljača 04, 2021, 02:13:27 POSLIJEPODNE

Mozes mislit, cak do Madeire. Znas li ti da svake godine 300 Britanaca prelazi Atlantik do Kariba a djeci od 16 godina je zabava otic do Cherbourga ili Roscoffa.

Koliko odraslih a kamo li djece jedri do italije a kamo li do Krfa, grckih otoka, sicilije, malte.

Nemoj mi samo rec nase more je naj ljepse na svijetu pa zato nemaju potrebe.

Hvali more, drž se kraja! To je duboko u kostima naših Dalmatinaca, zato se i ne plovi dalje od ribarskih pošta. Pa kad pogledamo naše tradicionalne kai?e i brodice, više ili manje svi su za priobalnu plovidbu! Tu je glavni razlog, zašto nema kod nas tradicije dužih plovidbi, ne daj bože i solo.  :angel4: