Kakvo je ovo jedro?!

Autor tacodar, Lipanj 08, 2015, 11:14:41 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Damir s

Ja koristim svoju genovu, genaker ili asimetricni spinaker 150% ali pravi  spinaker jos nisam izvadio iz saka, jer ga jedino po ovom vjetru kod nas mogu skupljati kao krpice (trakice). Sa ovim sto imam od jedara montirano ja idem 5-8 milja i to mi je dovoljno za moje guste.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

vragec32

Onda odmah prodaj taj svoj novi nekorišteni spinaker nekome kome treba,
usre?it ?eš i sebe i toga komu ?eš ga prodati, naravno po manjoj cijeni nego je nov.
Što ?e ti ako ga ne koristiš niti ga namjeravaš koristiti.
Za te novce koje dobiješ za spinaker kupiš si nešto tebi korisno.
Bolje je i "zapit" te novce nego navla?it tu vre?u po brodu a koja ni?emu ne služi.

Damir s

Ja vragec 32 ali kako planiram ici dolje iduce godine na Jadranu zna biti bonace pa mi mozda zatreba. Vreca mi za sada ne smeta a u budcnosti cemo vidjeti.Uvijek je lako prodati nesto sto ti ne treba.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

vragec32

Bila je to pomalo i šala.
Naravno, ako ga misliš koristiti da ne?eš ...
no, s druge strane, ako imaš i genaker a nisi nabrijan na neke max brzine koje bi se mogle posti?i
s brodom u svim uvjetima pa i u krmu, možda ... :)

Damir s

Ma nema veze, razumijem ja i ne ljutim se, ovdje kod nas puse konstantno i to dobro tako da stvarno u ovih 3 godine nikada nisam niti pomislio da spinaker izvucem iz vrece, ali zato mi sorm flok stoji na krmi uvijek spreman za upoterbu u slucaju nuzde, nedaj boze potrebe. Evo vidi kakvo je vrijeme za jedrenje tamo (idealno) http://www.ziltmeteo.nl/windguru.html a ja ti se skicem po Fuzinama i bio par dana sa drustvom u Kutjevu na krstenju i isprobao skoro  sva lokalna vina polazak u obilazak je bio sa trga GRASEVINE  http://www.kutjevacki-vinari.hr/

bsimun

Pozdrav, prije par godina sam dobio jedno jedro i neki dan smo ga odlu?ili raspakirati, ali ne znamo o kojem se jedru radi.
Da li se to može vidjeti iz ovih fotografija?

hrvoje

traktor

Šimune, što ti nije jasno? Glavno jedro ( Main sail) s ?etiri krata. 

bsimun

He he, nije mi puno toga jasno pošto se ne razumijem. Stari je to dobio za prebijanje nekog duga...da ne ulazim u detalje. Mislili smo to staviti na prodaju da ne stoji bezveze pošto nama ne treba. Zbog toga sam htio neke detaljnije informacije da ga mogu staviti na oglas.
Da li ta dimenzija jedra odgovara nekoj dimenziji jedrilice ili kako to ide?
Je li to ?emu...koliko bih mogao tražiti za jedro?
Ina?e jedro izgleda odli?no...sa moje amaterske procjene. :)

Damir s

Pa pitaj nekoga iskusnog jedrilicara ili nekoga ko popravlja jedra da strucno pogleda jedro i da ti okvirno odredi cjijenu koju bi dobio za njega a mozda i da ti ga proda uz kakvu naknadu u procentima. Jedro ti je od 1993 Po meni kako na slici stoji druga letva slomljena a u kakvom su stanju konci? Ja sam jednotakvo 12.5 visine  i 4.20 sirine od 2005 dobio badava jer susjed nije imao kamo spremiti a drugi traze neki novac za takvo jedro. Tebi  ne vrijedi nista a drugome moze dobro doci, pa mozes objaviti na forumu ili njuskalu da ga prodajes i odredi neku minimalnu cijenu (aukciju) a mozda dobijes vise ako ima zainteresiranih za njega.