Oprema brodskih kuhinja

Autor Dario, Prosinac 30, 2008, 07:16:11 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dario

Koje posu?e je must have na vasem brodu?

jazavac

tava sa što višim stranicama i ekspres lonac
Za dvadeset godina, biti ?eš više razo?aran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.â€" MARK TWAIN

denister

felda

Friga

Žena nas je opskrbila s posu?em. Uglavnom je tu tava i nekoliko lonaca sve s visokim rubovima. Tanjuri i ?aše su plasti?ni, a ima i kojekavih tupperware zdjelica. Volimo dobro i fino pojesti pa je i na brodu sve spremno za dobru "spizu" :)
Van de Stadt Jupiter

DOBOLA

Mi imamo jednu tavu s višim rubom, tri lonca od aluminija (ve?i, manji, srednji) i obaveznu tavu za pala?inke, kad nas ulovi želja za ne?im slatkim. Tava za pala?inke je zakon!!!

Obi?ni lonci i oni od rostfraja ili inoksa, iz mojeg iskustva, brzo po?nu hr?ati ako se, kao u našem slu?aju, peru isklju?ivo u moru. Sve ostalo (tanjuri, zdjelice, ?aše) je od melamina. Lakše je za prati i prakti?nije za slaganje od stakla i porculana. Duboke tanjure ne prakticiramo, a juhe (važan dio prehrane na našem brodu) i tjestenine jedemo iz zdjelica. Prakti?nije su za jelo i sigurnije zbog izlijevanja. Imamo vrlo loše iskustvo sa bahatim vlasnicima motornih jahti koji se o?ito sjajno zabavljaju prolaze?i u punoj brzini kraj jedrilica na vezu u kojima su jedrili?ari taman za stolom. Pa kad imate juhu u tanjuru ispred sebe, možete komotno zajedno sa tanjurom u more!!!    >:(
Ružne stvari  nisu najgore što nam se mogu dogoditi u žovotu. Najgora stvar koja nam se može dogoditi je da se ne dogodi ništa.

Saš

Uvjek nosim sa sobom 'homemade' posudu pravokutnog oblika  dubine cca 10 cm,  veli?ine kompletnog 'špakera'. U njoj spremamo više manje sve ....

Lp/Sas

dag

Wok, sklopiva rozeta za kuhanje na pari, posude na kat od bambusa, tako?er za kuhanje na pari.

grancipor

Citat: Dario  u Prosinac 30, 2008, 07:16:11 POSLIJEPODNE
Koje posu?e je must have na vasem brodu?
Ekspres lonac, tava, moka, lonac za paštu sa cjedilom
Ne treba mi Google. Moja žena zna sve!