Najbolji unutrašnji motor

Autor Dario, Prosinac 27, 2008, 02:05:05 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Leprecon

jeste to u hrvatskoj uzimali? tko ih zastupa? kakva je dostupnost djelova? cijene?

Markic

Uzeli smo od ovih http://www.dolphinblue.net/
Firma se tada zvala Ziherica d.o.o.

Kompletan motor je došao 65 tkn, ali... nemamo brige i to je to.
Stavljen je na Show 29 i imam rezerve s njim da mogu ako treba uz U?ku na vrh.

A sada ti je zastupnik:
Montmontaza Greben d.o.o.
Obala 4 Br. 50
20270 Vela Luka
CROATIA Tel: +385-20-812-028
Fax: +385-20-813-354
E-mail: sales@greben.hr
Website: www.greben.hr

more

Vidim da nitko ne spominje motor koji košta cca 10000/9= 1111 kn/KS. Na našem tržistu postoji preko 20 godina, razvija 9KS, ima direktno hla?enje, rezervnih dijelova i servis na svakom koraku i radi kao sat. Najslabija to?ka mu je Johnsonova rashladna pumpa (1000 kn) koja je pogonjena remenom. Kada bi se to sredilo, a radim na tome (v.temu: rashladne pumpe pogonjene remenom) dobili bi najefektniji motor (to je produkt stupnja raspoloživosti, pouzdanosti i pogodnosti održavanja). Prodaje se u Pevecu, marka DMB (diesel motori Beograd), servis Lombardini motokultivatori. Ja ga redovno koristim ve? nekih 20 godina, broj sati rada neznam ali znam da sam do sada ukupno potrošio cca 2000 l nafte (9KS). Serviser ga nikada nije vidio, ja ga svake jeseni operem i ispraznim ulje. Svake druge godine o?istim kamenac 10% HCl (varikina.. 5 do kn/l koja služi za WC) i to je uglavno sve. Kada do?e vrijeme za generalku ja ?u lijepo kupiti novi za 10000 kn i u nekoliko sati zamjeniti. Ako mi zataji negdje daleko od ku?e, kupiti ?u tamo novi kao što sam u?inio s Tomosom. 

zg-mrki

Jel ima tko iskustva sa LOMATEC motorima?

120KS=60000kn
85KS=56000kn
38KS=35000kn
28KS=31700kn

http://www.motomariner.hr/letak%20lomatec.pdf

Sve nesto gledam neki poludeplasmanac 6,5-7m (bitno mi je da ima ležaj za min 2osobe, odvojen wc i nekakvu mini kuhinju) pa trazim i neki motor koji bi me mogao vjerno sluzit, a da ne bankrotiram niti ostanem negdje na moru u kvaru...

kaor

kvaka22

kaor

Mislim da je Lister i Bukh sada isto ali nisam ziher

pelig

Nekad su pri?ali legende o motoru Farymann. Ne znam kako s time stoji danas?

Ono što bi mene zanimalo koji motor je najpouzdaniji za dugotrajnu plovidbu po jako uzburkanom moru?

Strici

Citat: pelig  u Rujan 18, 2009, 01:05:45 POSLIJEPODNE
Nekad su pri?ali legende o motoru Farymann. Ne znam kako s time stoji danas?

Ono što bi mene zanimalo koji motor je najpouzdaniji za dugotrajnu plovidbu po jako uzburkanom moru?

Farimani su nekad bili legenda od malih motora.
Najve?a legenda i danas još ?esto u upotrebi je Volvo MD2b.
Ko treba štedljiv, pouzdan dugotrajan motor neka ne zaboravi ovo što sam napisao.
A ti Lomateki, ma ono se ne usudu ni napisati gdje se proizvode. Od kada na tržištu vlada kineska roba, otada nema više ni kvalitete.
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

Tin

Meni su stari mestri rekli da je vecina starih volvo brodskih dizelasa mrak - pouzdani i ekonomicni.