Najbolji unutrašnji motor

Autor Dario, Prosinac 27, 2008, 02:05:05 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dario

Koji je po Vam anajbolji unutrasnji motor, tj. koji najvise daje za najmanje novca? Svi ce odmah reci da je po kvaliteti Yanmar ali za 15 000 eura koliko dode jedan 125 ks Yanmar..  :-\

ja npr. ima marinizirani mercedes na koji sma takoder dobio 2 godine garancije kao i na Yanmar, djelovi su puno dostupniji "na svakom kiosku" a cijena motora je upola jeftinija

jazavac

Lombardini marine i Kubota marinizirana u Scamu su moji favoriti. Imao iskustva sa oba, uglavnom pozitivna, imaju dvostruki krug hla?enja (jako dobro i važno za motor, a to imena kao Yanmar, volvo i sl masno napla?uju)
Cijene su povoljne jer su to motori bazirani na industrijskim motorima (zna?i bazni motor se proizvodi u velikim sreijama za npr. kosilice, traktori?e, pumpe, generatore, hladnja?e (termoking)

a marinizacijom se dobiva brodska verzija. to dalje zna?i i dobre cijene za dijelove (kupi cilindar, klip, ventil  ili nešto za yanmara, volva ili lombardini...pa reci odnos).
Kubotu mariniziraju još i Nani dizel, Beta Marine, ...
Kad mi je ponu?en Lombardini, sjetio sam se onih starih vibriraju?ih strojeva zrakom hla?enih ?ija je namjena uištavannje sluha korisnicima, ili DMB iz Rakovice ra?en po mjerama spomenutih vibratora, uz kojeg moraš kupiti i mehani?ara ili biti dobar sam svoj majstor. Kad sam vidio kako radi i da to nema veze sa spomenutom generacijom motora, odlu?io kupiti  i nisam pogriješio. Za ve?e snage imaju i Hevy duty varijante.

Nedavno sam ?irtao da je i yanmar za dva ja?a modela uzeo bazni motor iz auto industrije (ne sje?ama se kojeg)
Za dvadeset godina, biti ?eš više razo?aran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.â€" MARK TWAIN

maris

Yanmar je za bazu uzeo BMWov motor.
?im su izba?eni na tržište,imali su problema s pucanjem cijevi goriva i zapaljenjem motora.
Valjda su to uspješno riješili. (stavili jedan lim ispod cjevi goriva kao usmjeriva?) koliko mi je poznato.
U svakom slu?aju,sad je trenutno takva produkcija,da je bitan svaki kupac.
Kod kupovine bitno je kakvu logisti?ku potporu pruža proizvo?a? motora (servis,djelovi,usluga) jer i najbolji motori bez
potpore nevrijede ako rezervni dio ?ekaš 15 dana u sezoni ili više  ;D

jazavac

Citat: maris  u Prosinac 29, 2008, 10:05:06 PRIJEPODNE
Kod kupovine bitno je kakvu logisti?ku potporu pruža proizvo?a? motora (servis,djelovi,usluga) jer i najbolji motori bez potpore nevrijede ako rezervni dio ?ekaš 15 dana u sezoni ili više  ;D
To?no, i to je jedna od najbitnijih stvari!
Za dvadeset godina, biti ?eš više razo?aran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.â€" MARK TWAIN

Ana

15 godina imali yanmar 2ym20 i, osim godišnjeg servisa i jedne generalke, nikad nismo trebali rezervne dijelove
Part of me is angry, part of me is proud...the rest of me is drunk!
....

denister

u 15 godina samo jedna generalka to je pohvalno....

Ana

....

jazavac

Ana

nemam pojma, ne sje?am se. ima jedno 7-8 godina od toga. potražit ?u po dnevniku kad ga na?em pa vam javim
....

Leprecon

Citat: jazavac  u Prosinac 27, 2008, 09:00:01 POSLIJEPODNE
imaju dvostruki krug hla?enja (jako dobro i važno za motor, a to imena kao Yanmar, volvo i sl masno napla?uju)

kako mislis masno naplacuju?

pa zar nemaju manje vise svi motori danas dvostruki krug hladjenja?

izravno hladjenje morskom vodom imaju samo heavy duty motori koji se ugradjuju u patrolne i spasilacke brodove kao na primjer Bukh
nije to bez vraga
ali naravno, to tek kosta