Vanbrodski do 10Ks

Autor Checola, Siječanj 29, 2021, 08:44:07 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Checola

Imam gumenjak Zodiac cadet aero 350 i do sada sam ga vozio sa yamahom 5 cmhs 2t, obzirom da bi želio nešto ja?e nalazim se u nedoumici, osobno bi najra?e kupio tohatsu 9,8 2t zbog izrazito male težine koja mi je prioritet ali me strah nemogu?nosti upisa istog (iako neki tvrde da se može).
Od 4t modela po nekim mojim istraživanjima name?u se redom:

1. Yamaha 9.9 JMHS
2. Mercury 9,9
3. Tohatsu 9.8 MFS 4t
4. Suzuki DF9.9A

Gumenjak se koristi uglavnom sezonski tako da bi predvi?eno vrijeme korištenja bilo 50ak sati godišnje.
Što se dostupnosti servisa ti?e, nije mi problem svake godine dovesti motor u Zagreb na servis tako da pokrivenost nije problemati?na, osim eventualnih kvarova ali u krugu od 50km od mjesta plovidbe imaju servisi za sve marke.
Hondu sam nekako presko?io zbog težine, cijene i dosta loših komentara o istoj.
Težinom su svi u rasponu +-4kg a tako i cijenom +-2000kn. Sa yamahom sam do sada imao dobra iskustva pa me nekako i najviše privla?i, ali volio bi ?uti i eventualna druga mišljenja i eventualne prednosti drugih proizvo?a?a (mercury 5god garancije npr.,) te eventualno cijene održavanja istih (pri?a se da je za mercury navodno nešto skuplje održavanje).
15ice koje su u biti i najve?e predvi?ene snage za ?amac bi izbjegao zbog težine a mislim da bi 9,9 zadovoljio potrebe obitelji sa dvoje male djece i plovidbu od cca 5nm od mjesta isplovljavanja.
Gumenjak obi?no vozim na krovu auta a mislim da mi je nekih 40kg max što mogu samostalno relativno lako postaviti na gumenjak, pritom žongliraju?i motorom da se ne poskliznem na uobi?ajeno skliskim puzavicama .
Transportne kota?e nemam a i nekako me ne vuku.