Smartphone SatNavs u centimetar savršeni GNSS prijemnici u 2018

Autor dmeter, Listopad 13, 2017, 05:50:34 PRIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dmeter

Smartphone SatNavs  u centimetar savršeni GNSS prijemnici u 2018 uskoro.
Kako se koji telefon pojavi tako ?u ga ovdje dodavati
https://www.broadcom.com/products/wireless/gnss-gps-socs/bcm47755
https://www.theregister.co.uk/2017/09/27/centimetre_accurate_gnss_chipset_tested/

za sada ga podržavaju ?ipseti

Broadcom   BCM4774
Broadcom   BCM 47775
Intel   XMM 7560
Intel   WCS 2100
Mediatek   MT6595
Mediatek   X30
Mediatek   MT6750
Qualcomm   Snapdragon 835
Qualcomm   Snapdragon 821
Qualcomm   Snapdragon 650
Qualcomm   Snapdragon 820
Qualcomm   Snapdragon 617
Qualcomm   Snapdragon 625
Qualcomm   Snapdragon 435
Qualcomm   Snapdragon 652
Samsung   Exynos 8895
u-blox   UBX-M8030
u-blox   UBX-M8230-CT

dmeter

evo ga napokon dosao i prvi smartphone ultraprecizan
Xiaomi Mi8
cijena sitnica samo 489 $
https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-mi8

dogodine mozda  jos koji brand uspije ukomponirati software.
Moja preporuka ne kupovati jos,to je sklepan software ?ekati barem software MIUI 10,
ili ?ekati 2-3 godine dok tvrtke kao sta su raymarine,furuno,garmin uspiju nekome ukrasti inzinjere koji znaju to ukomponirati.Vjerovatno ?e kineski chart ploteri prvi uspjeti to ukomponirati u chart ploter.

Damir s

Ne znam sto da kazem meni za navigaciju  po kanalima u Nizozemskoj i Belgiji sasvim je dovoljan stari pouzdani GPS Furuno i strari ploter i Navionics karte. a u Jadranu gotovo svi koriste teresticku navigaciju (opazanje) po otocima svjetionicima i mali broj koriste karte i busolu. Ja sam pokusao malo to pogurati ali ne ide, Allen je poceo nesto pa izgleda odustao. Kako vidim elektronika na Hrvatskom brodu uopce nije bitna i nikoga ne interesira (mozda tebe dmetar). Oni koji ju imaju nemaju pojma kako to radii ne koriste ju ili ne znaju sto bi sa tim stvarcicama ????? Mislim da si ti imao neki problem sa ploterom pred par godina a drugima sve to radi perfektno jer niko se ne zali an probleme kao ovdje u Nizozemskoj i Belgiji na njihovim forumima gdje clanovi cesto traze savjet i pomoc da otklone problem?
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

dmeter

Citat: Damir s  u Srpanj 10, 2018, 04:21:11 POSLIJEPODNE
Ne znam sto da kazem meni za navigaciju  po kanalima u Nizozemskoj i Belgiji sasvim je dovoljan stari pouzdani GPS Furuno i strari ploter i Navionics karte. a u Jadranu gotovo svi koriste teresticku navigaciju (opazanje) po otocima svjetionicima i mali broj koriste karte i busolu.  Oni koji ju imaju nemaju pojma kako to radii ne koriste ju ili ne znaju sto bi sa tim stvarcicama ????? Mislim da si ti imao neki problem sa ploterom pred par godina a drugima sve to radi perfektno jer niko se ne zali an probleme kao ovdje u Nizozemskoj i Belgiji na njihovim forumima gdje clanovi cesto traze savjet i pomoc da otklone problem?
Damire chart ploter i GPS ne služi za navigaciju kod jedrilica,plovilo 20 i više milja kako tako odredit ce kurs.a to i piše u upozorenju prilikom pokretanja. US GPS odasilje 25,5 W max na udaljenosti od 20200 km od površine.i u slu?aju kad stvarno triba pozicija +- 1 nm nema signala.to je neverin,prodor jakih oblaka s grmljavinom i pljuskom kad se ne vidi 10 metara ispred broda. meni primarno triba racunanje na krajni cilj s postojecom brzinom i to radi izvrsno. i drugi dio u biti najvazniji anchor watch i u slucaju neverina ne radi,po buri radi ali vise bazirano na agps.
Damire mi ti se  sidrimo i spavamo na brodicama i po valama bez,marine,i kakvog svjetla s obale ne vidi se ponekad 1 metar a plovilo dugo 10 metara.

Damir s

Ne znam opet sto bih rekao pa kod nas ima magle ko u prici a moras se drzati odredjene rute po kanalu radi dubine i rijetko tko se naprdi na kraj. Prije su navigavali po kartama i dolazili do cilja sto je uz danasnju elektroniku puno lakse i sigurnije ali kao skiper sam ja jedini odgovoran za sigurnu navigaciju nastalu stetu. Pa imas danas smartica sa App koja ti javlja poziciju brodice na sidru ujedno ako si pijan i izgubljenmozes lako naci svoju brodicu a ako ga spojis na smart kuhinju i kuva sam :hello2: Mozes i dobiti prognozu ako snimis oblake sa svoji smarticem. Jos nisam imao tu situaciju da mi gps, ploter ili smartic sa navionics kartama  ne pokaze poziciju ali imam uvjek papirnate karte u kabini kod sebe a u slucaju magle jos upalim i radar za svaki slucaj. U Jadranu doslovno mozes navigavati zavezanih ociju u usporedbi sa Nizozemskom i Belgijom. ako navigavas po rijekam ili kanalima koji su direktno povezani sa morem moras jos dobro racunati sa plimom i osekom koja zna biti 4 metra pa ako se zahebes kod kalkulacije ostanes na suhom i mozes ocekivati kaznu od kapetanije.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

dmeter

Citat: Damir s  u Srpanj 12, 2018, 07:59:45 POSLIJEPODNE
Ne znam opet sto bih rekao pa kod nas ima magle ko u prici a moras se drzati odredjene rute po kanalu radi dubine i rijetko tko se naprdi na kraj. Prije su navigavali po kartama i dolazili do cilja sto je uz danasnju elektroniku puno lakse i sigurnije ali kao skiper sam ja jedini odgovoran za sigurnu navigaciju nastalu stetu. Pa imas danas smartica sa App koja ti javlja poziciju brodice na sidru ujedno ako si pijan i izgubljenmozes lako naci svoju brodicu a ako ga spojis na smart kuhinju i kuva sam :hello2: Mozes i dobiti prognozu ako snimis oblake sa svoji smarticem. Jos nisam imao tu situaciju da mi gps, ploter ili smartic sa navionics kartama  ne pokaze poziciju ali imam uvjek papirnate karte u kabini kod sebe a u slucaju magle jos upalim i radar za svaki slucaj. U Jadranu doslovno mozes navigavati zavezanih ociju u usporedbi sa Nizozemskom i Belgijom. ako navigavas po rijekam ili kanalima koji su direktno povezani sa morem moras jos dobro racunati sa plimom i osekom koja zna biti 4 metra pa ako se zahebes kod kalkulacije ostanes na suhom i mozes ocekivati kaznu od kapetanije.
koja magla je problem,tada je vjetar 0 cvorova.nevera je vjetar 80-120 cvorova, a nista se ne vidi a neznas lokaciju di si. uvale vezes se na kraj i 3-10 metra te dijeli od gubitka plovila a spava ti se.

Damir s

Opet ti , ja u kope a ti u spade? Pa imam radar na kojemu vidim sve bez obzira na vrijeme,  vjetar i  maglu ploter i smartic za poziciju i nista mi vise ne treba samo kada odlucim da je to prava pozicija koju sam izabrao jednostavno ako je mogucnost vezem se za kraj ioborim sidro. A sto ti mislis da kod nas ovdje nema vjetra samo ga vi dolje imate?  Jedino sto je dobro ovdje imamo muljevito dno pa ako je dobra ankora ukopa se dobro a sto se tice umora pa nitko nije odmoran i pun veselja kada naviga po nevremenu. Ali jednoga pravila se drzim ako je vani lose vrijeme ili se predvidja onda jednostavno ne izlazimo sa jedrilicom vanka nego se secemo po plazi i uzivamo na neki drugi nacin, zasto riskirati i dovesti u opasnost nas , prijatelje koji su sa nama i nasega LUCKYa a nema potrebe za tim. Znam kada je lose vrijeme vanka onda je super za jedrenje (barem kod nas) jer ovdje su drugi vjetrovi, tu nema bure koja puse na mahove nego vjetrovi su konstantni pa stvarno mozes ako zelis testirati jedrilicu do maksimuma, samo ako po takvom vremenu isplovis onda ti osiguranje ne pokriva nista od stete koju si prouzrocio .
Evo ti pa mozes pogledati kako to izgleda na karti od Navionicsa u Nizozemskoj i Belgiji kada ides po kanalima jedrilicom  koja ima gaz od 1.90 M.

http://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@6&key=wdb~HcaiZ

dmeter

Citat: Damir s  u Srpanj 13, 2018, 08:32:44 PRIJEPODNE
Ali jednoga pravila se drzim ako je vani lose vrijeme ili se predvidja onda jednostavno ne izlazimo sa jedrilicom vanka nego se secemo po plazi i uzivamo na neki drugi nacin, zasto riskirati i dovesti u opasnost nas , prijatelje koji su sa nama i nasega LUCKYa a nema potrebe za tim.
Opet ti , ja u kope a ti u spade?

Ko mene pita je li vani nevrime ili nije.Ko mene pita je li sidro uvatilo ili nije.Ja moram plovit pa da vanka sikire padaju,a navecer goste usidrit ieprid restorana bilo mista ili ne tolerira se +- 1 sat,oni na spavanje a ja anchor watch alarm Koji ovisi o GPS signalu(sad na Galileo +- 7 metara)Ako je lose vrime ja budan stojim vani i ujutro na destinaciju po planu spavao ili ne spavao.bilo more 4 ili 5,a povratak u Split se radi po svim jacinama mora i priprema za drugu grupu.