Tako se NE radi!!

Autor alex, Kolovoz 23, 2019, 12:36:18 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

alex

Luka, Dugi Otok.
Gradiliš?e na molu, cijeli dan rade dve betonske mešalice (8.8.2019)
Onda radnici zapale vatru i tu se baca PET boce, plasti?ne vre?e, vre?e od cementa, ......
Cijela uvala u dimu i smradu.
Nikome ništa - žalostno!!!!

Strici

Tako treba; pokazati da što više ljudi vidi kako se ponekad radi i tamo gdje se od turizma uglavnom zara?uje.
Upravo tada ?e odgovorni reagirati.
Samo osim što si pokazao fotografije, kao odgovorni pojedinac zašto nisi napisao štogod drugoga osim da su radili na molu. Možda napisati koja firma zapošljava te radnike, a ne bi bilo zgorega i od kuda su ti radnici, jer oni nisu doma?i, a gotovo znam od kuda su, ne zato uvjeren da nisu iz Dalmacije, nego znaju?i da se Dalmoši takvog posla ne la?aju, a tko "šljaka" znamo mi svi i kakve navike pojedini imaju. Koliko god da i kod nas ima sli?nih pojava, to nam je u ovom slu?aju "uvezeno".
Zato na znanje da to nisu palili doma?i, ali šef (samo možda doma?i?) nije kontrolirao ili ništa poduzeo.
I ako ve?, šalji slike u ve?e novine i nadležnim organima. Ovako to ovdje vide samo malobrojni pojedinci.
I smanji slike na 800 piksla. I ti ovako velikim slikama uvodiš nered na forumu!!!
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

paagus

Striko dragi,
pa tko ti danas još ima ekran koji ne bi mogao prikazati sliku 1200x675 pixela ?  :icon_biggrin:
Slike koje je postavio Alex nisu 2019. godine problem niti po dimenzijama niti po koli?ini bajtova.
Paagus

Strici

Kako ja uop?e ne komuniciram (stru?no) s drugim kompjuterašima, niti ovdje, niti u HR, sve o kompima probam i nau?im sam (koliko skapiram :laughing7:), tako da se i ne znam stru?nije izražavati, ali kad zatreba, onda probam i slikovito, kao sada:
Ja imam monitor  s 1900x900 valjda piksla(?), i nije neki prastari, ali mu je takva rezolucija, mislim da maksimalna (?) i smatram da i nije zastario.

Pa je ovo normalna 100% slike:

Dobro slike su takve stavljene, a da bi se mogle pove?ati se mora na njih kliknuti:

Pa se pojavi prevelika slika i moram pomicati ove "?i?e" (ili kako se to veš po naški kaže?), a da bi onda vidio sliku u nastavcima, dakle ne u jednom komadu.

Naravno da se na?em, smanjim cijelu ekran sliku, ovaj put na 80%.
Pa se pitam ?emu sva ta zafrkancija? Ionako je propisano 800 piksla u dužinu i onda nema nikakvog problema, a ove slike su ne znam kolko, ali prevelike.
Pa kad moderatori uop?e ništa ne rade, zašto se  sami ne potrudimo pridonijeti preglednosti?.
Isto kao i postavljanju tema posvuda, a za ovu temu bi bilo u "Ekologiju", pa da se te vrlo važne teme ?itaju objedinjeno, to jest da se sve pro?itaju na jednom mjestu.
Možda bi se time više doprinijelo da u "?uture" u?e više ekološke svijesti.
Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!

alex

Dragi forumaši, nemojte posrati teme.
Paagus hvala za podršku.
Srici, probaj kupiti monitor koji nije iz Lidla, pa ?e funkcionirati.
I najvažnije - ostanimo na tematiki posta.

paagus

Striko,
vidi kako ta stranica izgleda kod mene na ekranu rezolucije 1920x1080.
Nešto kod tebe nije dobro postavjeno što se rezolucije ili zoom-a ti?e pa zato imaš problema.
Paagus

alex

Nisam dal u novine, nisam prijavio - pa celo selo je gledalo i se ?udilo!!!

Damir s

Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

RadoZnalec

Damir s, kakve to veze ima sa one?iš?enjem u Luci na Dugom otoku.
Samo da nešto lupaš, pa jasno, kad na svaku temu imaš primedbe i u tvojim godima ve? pomalo dolazi gospodin Altsheimer u posjetu.
Gradiš bazen, kupatilo, seranicu, kuhaš toliko nešto, ..... a barka stoji. Sada je prejak vjetar, sada Korona.
Baš me interesira nekakav TVOJ post u vezi jedrenja, mora, ............... i ne samo copy - paste sa nekih internet stranica.
Ipak je to nauti?ki portal!!