Aktualne informacije o priveznim bovama i murinzima

Autor pojedinac, Travanj 27, 2009, 02:05:28 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pojedinac

Smisao ovog topica je da ljudi ostavljaju aktualne informacije o novopostavljenim ili proširenim: murinzima/vezovima/priveznim bovama u gradskim lukama, marinama, valama.

Tako?er, bilo bi dobro da netko da linkove koji bi mogli pružiti navedene informacije.

Naravno da se od moderatora o?ekuje da ovaj topic premjesti, izbriše ili preimenuje ako to smatra shodnim  8)

Dario

Ana

tema odli?na! svake godine stave hrpu toga novoga. uz ?asopis "More" svake godine pred sezonu izlazi prilog sa novopostavljenim vezobvima i pluta?ama
Part of me is angry, part of me is proud...the rest of me is drunk!
....

pojedinac

Nisam ve? neko vrijeme tražio vez u Hvaru za vrijeme ljetne gužve (lipanj).
Kakva je mogu?nost/vjerojatnost veza za maloga Elana 19?
Znam da je isto?na obala zauzeta sa velikim motornjacima, ali što je sa zapadnom obalom luke? Ima li tamo mjesta za siguran privez na obalu?
Koje su alternative (osim Palmižane)?
Napominjem da mi je želja vez uz obalu, pošto nemam gumenjak.
Hvala!

jazavac

Uvala Mara?ol, najsigurnije sidrište na otoku Unije, po vjetrovima od SW-NE, izložen E i SE do S:
pedesetak bova, me?utim, zimi ih vade, tako da smo za prvomajsko krstarenje morali sidriti.
Glavni mol kod bivšeg vojnog skladišta ima dubino oko 2m na glavi i 2m od glave prema obali, te sa NW strane slip na kojem se može izvu?i gumenjak ili manja jedrilica (možda i SS18?)

Selo i uvala Martinš?ica na zapadnoj obali Cresa na glavnoj rivi ima oko 5-6muringa, dubina dovoljna, zaštita od E, NE, N, Nw i W. Preko puta je drugi mol sa dubinom do 2m i zubom ispod banjašuge. Mol pruža zaštitu od W, NW i N, donekle i NE i SE i S, ipak izbjegavati po ja?im južnim vjetrovima zbog mrtvog mora, 'štige'. Taj ima isto oko 5 muringa. Ako vas zatekne jako jugo, zaštitu potražite u sjevernijoj uvali Tiha na sidru.

Cijeli akvatorij Martinš?ice poznat po snažnoj, hirovitoj i nepredvidivoj buri koja zna zapuhati i ljeti iznenada bez ikakvog predznaka prili?nom žestinom.
Za dvadeset godina, biti ?eš više razo?aran s onim što nisi napravio od onoga što jesi napravio. Zato otpusti konope. Isplovi iz sigurne luke. Uhvati vjetar u svoja jedra. Istražuj. Sanjaj. Otkrivaj.â€" MARK TWAIN

pojedinac

U ACI marini Vrboska ove godine dodali gat u obliku slova Y i znatno pove?ali kapacitet.

Eventum

Mala Lamjana na Ugljanu unato? prikazu bova na GPS plotteru nema nijednu, a razlog tome, koliko sam skužio, su ribogojilišta preba?ena iz Vele Lamjane.

U uvali Sabušica (Ugljan), za koju u Peljaru u 2. izdanju ?asopisa More, tvrde da ima pluta?e, nažalost nema nijedne, no vezati se može na jednom od moli?a u uvali ako se ne gazi više od 1,5m.   

Prestige 34

grancipor

Na Premudi u Krijalu nema više pluta?a! Županija nije produžila koncesiju.
Ne treba mi Google. Moja žena zna sve!

Tan Gun

Dugi otok, Telaš?ica: bove nude besplatan vez; napla?uju 60 kuna (po osobi) ulaznice u NP.

Ilovik: bove 10Kuna/m + 5 kuna/osobu; sidrenje ne napla?uju (sidro svuda dobro drži!)

Zapuntel (Molat): bove 10Kuna/m + 5 kuna/osobu; sidrenje ne napla?uju (sidro dobro drži u mali uvalici NW ali pripazi na +++!)

Prvi? Luka: napla?uju i sidrenje - nave?e valja isplovit i sidrit u Tijaš?ici (Tijat)

Punta Planka: pozadi uvala Borovica; sidri se sa krmenim vezom

Rab: Uvala Sv. Mara; dobro sidrište ako se o?ekuju N vjetrovi