Aktualne informacije o priveznim bovama i murinzima

Autor pojedinac, Travanj 27, 2009, 02:05:28 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Damir s

Kakav smo mi narod jos i dobro prolazimo. Nigdje nema reda, svi love u mutnom, svako interpretira zakon kako mu odgovara i gleda zaj... onoga drugoga. Cast izuzecima. Kako ce nas drugi postovati kada mi ne postujemo sami sebe  organizacija nam je 0.
U Nizozemskoj ima cca 500 marina i kada dodjes ti se prijavis luckom kapetanu on ti odredi mjesto prema velicini broda na vezu prijavis se na recepciju imas struju 16A, tekucu vodu,smece mozes baciti, u marini WC, kupaona,praona vesa, placas 1.5-2.5â,¬ po duznom metru po danu visetrupci duplo, mozes izvuci brod na suho i oprati ako treba  dizalica dize 60 T mene kosta 250â,¬iz vode i nazad nakon par sati. Ako je velika jedrilica kod nas joj je voda besplatna , inace platis 0.50â,¬ 2M³. Nisam cuo da je netko pobjegao ne plateci troskove, takav je red i cjenik kojega svi postuju sve sto koristis platis i dobijes racun.
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

vragec32

Damire, tako je i kod nas po velikoj ve?ini marina, jedino su cijene malo druga?ije, cca 2-2,5; 3; 3,5 ... x ve?e od ovih koje si naveo :(
Ovaj "nered" o kojem se uglavnom piše doga?a se po sidrištima, bovištima, lukama ...

Friga

@vdusevic

Eto, a nama je lik koji napla?uje bove ispred Silbe bio super ljubazan, a Silba ostala u jako dobrom sje?anju i definitivno ?emo opet tamo.
Van de Stadt Jupiter

vdusevic

Valjda je ?itao ovo što sam napisao. Da ne bi bilo zabune, Silba mi je i dalje draga a i?i ?u u luku sv. Ante. Murinzi su uvijek bili sigurni i brko uvijek OK.

Mala od portala

Hidroterapy, da se razumijemo, sa ?ovje?uljkom na Olibu nismo imali nikave osobne neugodnosti niti smo mi, a niti on, bili nepristojni ili bezobrazni. Dapa?e, sve je prošlo OK. No ostaje gorak okus ?injenice da nas je ?ovjek preveslao, da nam je naplatio 50 kuna za 100 litara bo?ate vode o?ajnog okusa, a sve to zbog toga što smo se vezali na bovu koju drži njegov konkurent. Meni je to prili?no jadno i baš onako sitno malomiš?anski. Ružno je i neprili?no prelamati njihove interne sukobe i  malomiš?anske sva?e preko le?a onih od kojih ti isti ljudi žive, a koji nisu krivi za njihove sva?e. Ili je - a to mi se isto ?ini kao mogu?i razlog - tom Ivici zasmetao kajkavski govor mojeg supruga, pa je procijenio da "žabare" može oderat kako mu padne napamet. I sve bez ra?una, jasno.
Jedniom rije?ju jadno. A o Olibu kao mjesto imam samo pozitivne rije?i. Preslatko malo misto koje je još uvijek zadržalo onaj mir i obiteljsku atmosferu koja se svugdje osje?a. Tamo se uvijek osje?amo ugodno.

I slažem se sa Damirom, u nas je sve jedan veliki kaos, svatko radi što ga je volja i tuma?i zakone i propise po svojemu, nastoje?i ih izbje?i i zaobi?i gdje god se može.
?ovjek mora napraviti ono što ?ovjek mora napraviti.  Žena mora napraviti ono što on ne može. (Rhonda Hansome)

Damir s

Nasao sam clanak u Practical boat owners od 27 aug 2015 krecu sa kaznama za krive papire od osiguranja ako imas tender i motor on mora biti uveden u papire od osiguranja sa serijskim brojevima.
Tu je citav clanak na engleskom:
http://www.pbo.co.uk/news/threat-of-fines-in-italy-for-wrong-insurance-papers-23414
Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo

hidrotherapy

Mala, u potpunosti se slažem da to nije bio u redu s njegove strane.
Samo sam htio napomenuti da on ima i dobrih osobina, te za sve one koji kroz tvoj tekst za njega prvi put ?uju, da ne misle da je on neki kreten koji lije?i svoje komplekse na nedužnim ljudima.

dmeter

Citat: Damir s  u Kolovoz 29, 2015, 09:37:19 POSLIJEPODNE
Nasao sam clanak u Practical boat owners od 27 aug 2015 krecu sa kaznama za krive papire od osiguranja ako imas tender i motor on mora biti uveden u papire od osiguranja sa serijskim brojevima.
Tu je citav clanak na engleskom:
http://www.pbo.co.uk/news/threat-of-fines-in-italy-for-wrong-insurance-papers-23414
i polica za italiju ti mora biti na neku ve?u svotu,kad budeš dolazi ja u hrvatsku sa brodom obavezno osiguravatelju reci da ?eš ploviti i talijanskim gr?kim vodama on ?e znati koju policu ti izdati

dmeter

e ovo se mora pogledat,popustila nova marina na prvu oluju sri?om ne kod nas nego u španiji
https://www.youtube.com/watch?v=DEc-GeaZRWQ

Damir s

Hi dmeter
Znam kako je tamo kada zakuha brod na kojemu sam plovio je na nekih 5000m dubine izmedju Menorke i Malroke a nas je pokupila Francuska fregata lajbot su topili sa topovima.