moj novi stari elan 31s

Autor janko_ka, Studeni 13, 2013, 10:56:20 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

janko_ka

sam koncept upravljanja brodom je drugi, klasi?ni timun i kolo, stup sa kolom u kokpitu, geometrija kokpita, stoperi, visina bokova broda, sve je druga?ije, snast, oputa, dva razli?ita broda.. u jedrenju  333 izgleda mo?nije, 22?v vjetra u bok i na kormilu gotovo nikakve sile ve?e brzine, oblik kormila ( vodeni) je druga?iji,, u unutrašnjosti mogu skoro pa normalno stajati, dok u e31 ne, prostraniji salon, kabine sa više ormara pretinaca,.. razlika je 20 godina i to se na dizajnu i konceptu osjeti..
ali to su tek prva zapažanja, ovo za regatu mi je bilo prvo duže druženje sa novim brodom

Maestral

Prije podosta godina odjedrio sam njime par regata, odli?an brod, odli?no jedri, u bonaci ne baš formula 1, tu se ne može mjeriti sa regatašima, ali sve u svemu, super brod za odli?no jedrenje na godišnjem i open regatama bez trka?ih bolida!

Eventum

Moj je imao full batten glavno, što je možda nešto bolja (i rje?a) opcija od roll-a, ali stoji kaj veliš, dok je vjetra ide, kada vjetra nema, baš i ne ide....kao i ostali krstaši.
Ne može se mjeriti recimo s Firstom 31.7

pelig

janko_ka

Citat: Eventum  u Listopad 20, 2022, 11:56:55 PRIJEPODNE
Moj je imao full batten glavno, što je možda nešto bolja (i rje?a) opcija od roll-a, ali stoji kaj veliš, dok je vjetra ide, kada vjetra nema, baš i ne ide....kao i ostali krstaši.
Ne može se mjeriti recimo s Firstom 31.7
imam i regatno glavno jedro, koristili smo ga na viškoj regati i super brod ide sa njim, samo se uvu?e i podigne na jarbolu u kanal koji je ve? tu, tako da, razmišljam izvaditi roll glavno i napraviti lazy bag i koristiti ovo koje imam

Maestral

Eventum

Citat: pelig  u Listopad 20, 2022, 01:16:53 POSLIJEPODNE
First 31.7 je toliko bolji?

O da, ali samo pod jedrima, sve ostalo (koncepcija, kvaliteta gradnje...) je na strani Elana 333...ok, Elan 333 je ipak i nešto ve?i

sottoventin

Svaka ?ast Janko_ka ! Baš je lijepo pro?itati vaša iskustva, super mi je vidit kako ljudi guštaju u svojem plovilu, pa makar to bilo i  pranje santina !

janko_ka

red je i završiti sa pri?om o starom elanu i po?eti novu, dio stare pri?e je i povratak ku?i iz Splita za Pirovac, naravno ništa nije jednostavno tako da me poziv starog vlasnika Elana 333 MINI nije previše iznenadio, trebalo je osloboditi vez u Splitu i premjestiti brod u Pirovac,, to bi bio lijepi izlet da nije u sred tjedna i na prognozi kiša i jugo..
polazak nakon posla utorak popodne,

u jutro srijeda bu?enje, kiša pada, jugo puše, navla?im kišnu opremu i hrabro u avanturu i upoznavanje sa Mini

po putu manje više standardno, dok sam bio sakriven sa Šoltom i Drvenikom bilo je super, nakon toga malo grbavo ali podnošljivo nakon kra?enja jedra, nakon Rogoznice, skoro pa dosadno  :O0: pauza na Zlarinu, i Tisnom u kapetaniji, Dolazak u Pirovac , prva sarma na brodu  :hello2: i ogromne koli?ine kiše koju sam iskoristio za pronalaženje i saniranje mjesta kroz koje je curila kišnica.. sve u svemu lijepo iskustvo, spisak radova koje treba napraviti na brodu nije velik, treba uživati ,, sa brodom je došlo hrpa jedara, regatno glavno regatna genova, flok, drifter, spinaker, genaker, nemam pojma kada ?u sve to isprobati ali veselim se idu?oj godini  :toothy4:

Groff