Ecume de Mer

Autor ogi01, Studeni 20, 2016, 10:30:45 POSLIJEPODNE

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ogi01

Eto jos jedan brod. Vidi sliku ispod. Na žalost netko prije meine je skinuo i bacio (!?) traveler - škotu glavnog jerda! Brod nema tako?er nikakve papire - Manual, Maintance book etc. Ima li netko sa foruma kojim slu?ajem tu papiroligiju za Ecume de Mer Model 1974? Brod je ina?e iz 1976. Tražim i informacije o traveleru da bih ga mogao naru?iti (Harken etc.). Brod izgleda u super stanju, pogotovo za svojih 40 godina. Jedra su sva ?itava i brod nije rasturen diletantskim preinakama po "potrebama" istih. Ti brodovi 1/4 tonn su bili veliki kad sam ja bio mali. Ecume je 1976 bila i svjetski prvak u klasi. U moj primjerak ugra?en je stari Yanmar oznake (po knjižici) YES8. Na internetu nema te oznake, ali ima YSE8. je li mogu?e da su se pretipkali kod upisa (prijenosa). Zna li netko nesto o tom motoru?

Damir s

Bolje da me mrze nego sazaljevaju jer kad me mrze meni je dobro a kad me sazaljevaju ja sam nastradao  (Damir S)
Ako se dobro zabavite, imat ?ete dobro sje?anje. Ali, ako prolazite kroz teške trenutke, na kraju dobivate iskustvo
Ako želiš izbje?i kritiku ne radi ništa, ne govori  (Aristotel)

estan

Bio sam na ponekom. Mali kokpit, veliki salon i lijepa unutrašnjost, dobra kuverta, ali na pojedinim primjercima zna sendvi? delaminirati, tj, gornja površina se odvoji od jezgre. Jedri dobro, a Yanmar je YSE8, a to što su u kapetaniji krivo napisali je prije pravilo nego izuzetak, baš kao i u MUP-u kod prijepisa vozila. Ja sam tako za svoj Sunbeam Avenger godinama pla?ao za jednu klasu manje osiguranje i cestarinu, jer su umjesto 69 ks, napisali u prometnu 59 ks. Naravno, to je bilo još u doba starih dobrih konjskih snaga, ali precinost službenika kod upisa detalja se nije puno promijenila.

Strici

Ogi, ne pišem o brodu, iako je to solidan brod. Ma nemoj stavljati tako velike slike, time stvaraš samo probleme. Mislim da ima i propis ne stavljati slike ve?e od 800piksla. Ova tvoja je 3400, ?emu?:icon_scratch:
Vidi slike u 800 piksla, sasvim dovoljno i ne smeta forumu:

Ne optere?ujte se previše akumulatorima! Permanent magneti i superkondenzatori su budu?nost !!!